Χρήστος Μπόνης: ΠΟΑΥ - Πλατυγιάλι - Φωτοβολταϊκά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Δεκεμβρίου 2022

Χρήστος Μπόνης: ΠΟΑΥ - Πλατυγιάλι - Φωτοβολταϊκά


Γράφει ο Χρήστος Μπόνης

Παρακολουθώ τις τελευταίες δυο μέρες (παρότι είναι μέρες Χριστουγεννιάτικες δηλ. χαράς, ανεμελιάς και ξεκούρασης) σε διάφορα τοπικά blogs μια εκτενή αναφορά στο θέμα της δημιουργίας πλωτών φωτοβολταϊκών στους Δήμους Ξηρομέρου, Βόνιτσας και Ναυπακτίας και τις αντιδράσεις τόσο των Δήμων (Δ.Σ.) όσο και φορέων προφανώς κατά της εγκατάστασης τέτοιων μονάδων στις περιοχές στα όρια των Δήμων τους.

Κατανοητά όλα και σεβαστά.

Παρακολουθώ τα τελευταία δύο χρόνια την σύσταση μιας επιτροπής αγώνα κατά της εγκατάστασης ΠΟΑΥ στην ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου Αστακού - Μύτικα και των Νήσων Καστού - Καλάμου Κατανοητά και σεβαστά όλα και οι αγώνες και οι προσπάθειες των συμμετεχόντων.

Μια επιτροπή στα 30 χρόνια να έχει συσταθεί και να αγωνισθεί με τόσο ζήλο, πάθος και τόσο τρέξιμο, με τόσες εκδηλώσεις, συναντήσεις, επαφές, που έχουν πραγματοποιηθεί για τις δυο προαναφερόμενες πρωτοβουλίες που να αφορά το Πλατυγιάλι δεν έχω αντικρύσει, δεν έχω βιώσει, δεν έχει ΥΠΑΡΞΕΙ.

Αναρωτιέμαι, άραγε μια περιοχή και μια επένδυση που θα στηθεί στον συγκεκριμένο χώρο , δίνοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας είναι τόσο μικρού ενδιαφέροντος μπροστά στην ΠΟΑΥ ή στα φωτοβολταϊκά;;

Μα γιατί καμία σοβαρή και μακροχρόνια πρωτοβουλία της δυναμικής σε πανελλαδικό επίπεδο δεν έχει συσταθεί τόσα χρόνια;;

Γιατί άραγε το ενδιαφέρον όλων των ευαίσθητων χορδών κάποιων δεν είναι ζωντανό και για το Πλατυγιάλι.

Γιατί άραγε δεν δημιουργήθηκε ποτέ καμία μεγάλη κινητοποίηση από φορείς, Δήμους, η και ατομικά με πρωτοβουλία φυσικών προσώπων για την εγκατάλειψη του Πλατυγιαλού;;

Μήπως επειδή δεν ταυτίζονταν κάποια συμφέροντα;;;

Μήπως επειδή διέκριναν μια απροθυμία;;

Μήπως επειδή (τις εποχές εκείνες) δεν υπήρχε internet, blog, site, f.b.

Μήπως επειδή το Πλατυγιάλι ήταν καθαρόαιμο Αστακιώτικο;;;

Φυσικά υπάρχουν πολλά Μήπως, αλλά είναι βαρετό να τα αναφέρω όλα.

Προφανέστατα θα με στολίσουν κάποιοι αλλά είναι κατανοητό από την πλευρά μου, καθόσον πήρα την ευθύνη να το ανεβάσω".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad