Έκδοση και θεώρηση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Ιανουαρίου 2023

Έκδοση και θεώρηση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας


Έκδοση και θεώρηση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ξεκινάει από την Δευτέρα 23/1/2023 και θα διαρκέσει έως 31/10/2023 η έκδοση και θεώρηση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ που γίνεται από τα ΚΕΠ και την Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Οι δικαιούχοι ή εκπρόσωποι αυτών θα μπορούν να προσέρχονται στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΤΗΛ. 2631361164, 2631361681) ή στο Τμήμα Υγείας Αγρινίου (ΤΗΛ. 2641028720, 2641363202, 2641364312)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

2. Δύο φωτογραφίες (για καινούργια κάρτα) και τρεις για τις περιπτώσεις δικαιούχων δελτίου συνοδού.

3. α) Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ όπου αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, 67% και άνω εκτός από γνωματεύσεις ΚΕΠΑ όπου δεν απαιτείται η αναγραφή του παθολογοανατομικού ποσοστού ή

β) Όσοι λαμβάνουν επίδομα αναπηρίας από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. ή τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων προσκομίζουν βεβαίωση λήψης επιδόματος στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας, η ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής και η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος ή

γ) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ’ αόριστον, προσκομίζουν σχετική απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ (η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσεως Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω).

Οι τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους. Για τη λήψη καρτών μετά συνοδού απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου θα αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν ποσοστό αναπηρίας όρασης 80% και άνω ή δείκτη νοημοσύνης κάτω του 34 ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

4) α) Για δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα συγκοινωνίας του Αστικού ΚΤΕΛ του Νομού, απαιτείται εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους από το οποίο να προκύπτει ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των είκοσι τριών (23.000) ευρώ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των είκοσι εννέα (29.000) ευρώ. Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και εξαρτάται από τον φορολογούμενο εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.

β) Όσοι υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια εισοδήματος δικαιούνται δελτίο μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ μόνο.

γ) Οι ολικά τυφλοί εξαιρούνται των εισοδηματικών κριτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad