Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


31 Ιανουαρίου 2023

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας


Στις 23 Ιανουαρίου 2023 η Κυβέρνηση προχώρησε τελικά στη Θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ (ΦΕΚ Τεύχος Τέταρτο, Αριθμός Φύλλου 25/23/01/2023). Μετά την εξέλιξη αυτή.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ευχαριστούν τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή, τους φορείς του Δήμου Ξηρομέρου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης και τα πολιτικά κόμματα Κ.Κ.Ε και ΜΕΡΑ25, που για 2,5 και πλέον χρόνια στάθηκαν αρωγοί στον αγώνα, για να μην συμπεριληφθεί στην ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου από τον Αστακό έως τον Μύτικα και την Νήσο Κάλαμο.

Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας και υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του τόπου μας, μέσα από έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα, καταθέσαμε στους εκπροσώπους της Πολιτείας τεκμηριωμένες επιστημονικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά μελέτες και επιχειρήματα, καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να συμπεριληφθεί στην εν λόγω Π.Ο.Α.Υ το παράκτιο μέτωπο του Δήμου μας.

Το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Υδατοκαλλιέργειες κατατέθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟΚ, προκειμένου να δημιουργηθούν 23 Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ανά την Επικράτεια και έγινε νόμος του Κράτους κυριολεκτικά σε μια νύχτα (Νοέμβριος 2011).

Από τότε μέχρι και σήμερα, μετά από ένα μπαράζ παρατάσεων προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών του κλάδου, η Κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, που επί των ημερών του κατατέθηκε η απαράδεκτη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να ιδρυθεί η Π.Ο.Α.Υ και με την εκκωφαντική σιωπή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και αγνοώντας προκλητικά τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ξηρομέρου, θεσμοθέτησε την Π.Ο.Α.Υ με την υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος και την καταχώρησή του ως νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί χρέος της να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για συνέχιση του αγώνα της μέσω της δικαστικής οδού πλέον, προσφεύγοντας στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την τελική δικαίωση των αιτημάτων της.

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με Λαϊκές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι καμιά επένδυση δεν στέριωσε σ΄αυτό τον τόπο που δεν είχαν την λαϊκή αποδοχή.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση ενημερώνουμε τους επενδυτές, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Κυβέρνηση ότι:

Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση του Σ.τ.Ε να μην επιχειρηθεί ουδεμία πράξη επέμβασης στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Ξηρομέρου. Οποιαδήποτε ενέργεια παρέμβασης στον χώρο θα θεωρηθεί από το δήμο, τους φορείς και πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου αιτία πολέμου, την οποία δεν θα αφήσουμε αναπάντητη.

Καλούμε κάθε ελεύθερο στη σκέψη, πολίτη και φορέα εντός και εκτός του δήμου, να σταθεί αρωγός στον αγώνα μας, ώστε να ορθώσουμε από κοινού τείχος αντίστασης στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στην αλλοίωση του περιβάλλοντος, στην επιβολή του παραλογισμού στην βίαιη δέσμευση της παράκτιας ζώνης Αστακού - Μύτικα και στη Νήσο Κάλαμο, από την καταστροφική Π.Ο.Α.Υ.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου να ακυρώσουμε το Π.Δ στην πράξη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ - ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad