ΚΚΕ: Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στις εγκαταστάσεις της «Avramar» στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ: Περιοδεία του Νίκου Παπαναστάση στις εγκαταστάσεις της «Avramar» στον Αστακό


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «AVRAMAR»

«Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς»

Η ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές, για να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις και στους μεγάλους χώρους δουλειάς, αναδείχθηκε σε περιοδεία στις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών της εταιρίας «AVRAMAR» στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό και εκ νέου υποψήφιος.

Επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ, ξεκινώντας από το λιμάνι της κωμόπολης, βρέθηκε στους σταθμούς αναχώρησης των περίπου 60 εργαζομένων για τους θαλάσσιους ιχθυοκλωβούς.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου Γιάννη Παπαζώη και τον γεν. γραμματέα Θοδωρή Κοτσιλίρη, αλλά και με εργαζόμενους, που αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες δουλειάς που αντιμετωπίζουν καθημερινά, όπως και τους κινδύνους. Πρόσφατα, άλλωστε, απασχόλησε ο σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου της εταιρίας, ενώ δεν λείπουν ακόμη και τα θανατηφόρα «ατυχήματα».

Επισημάνθηκε η ανάγκη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειάς τους, αλλά και τα προβλήματα με την ακρίβεια, που δυσκολεύουν την καθημερινή διαβίωση. Τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, προκειμένου να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών της εταιρίας, όπου απασχολούνται περίπου 130 άτομα. Το κλιμάκιο του Κόμματος, συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου Βάσω Βήτα και Μπάμπη Τσίρκο, ενώ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο χώρο. Επί τάπητος, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργατοϋπάλληλοι, η ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη.

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπαναστάσης καλώντας σε μαζική υπερψήφιση του κόμματος στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών και όλες τις υπόλοιπες μέσα στο χρόνο.

Στάθηκε στις παρεμβάσεις το ΚΚΕ εντός και εκτός βουλής, στο γιατί θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και στο νομό, απ’ την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή, με αυξημένα τα ποσοστά του κόμματος, όπως και την ενίσχυσή του σε Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμους.

Όχι σε αντίθεση με τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα

Αναλυτικά αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, θέμα που «καίει» και την τοπική κοινωνία απ’ την θέσπιση της ΠΟΑΥ (Καλάμου – Μύτικα – Αστακού). Εξήγησε, ότι το ΚΚΕ, δεν είναι αντίθετο στην ανάπτυξή τους, ωστόσο, απαιτεί τήρηση όλων των αναγκαίων περιβαλλοντικών κανόνων, σε συγκεκριμένες οριοθετημένες περιοχές, που δεν θα επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον, ούτε τους εργαζόμενους σε αυτές τις μονάδες.

Σε αυτή τη βάση εξήγησε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει και επιπλέον ώθηση στον αγώνα που έχουν αναπτύξει και γι’ αυτά τα ζητήματα οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής, αναφερόμενος και στην στρατηγική σύμπλευση των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που αναπτύσσονται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

ΚΥ με δάπεδο από… αμίαντο

Ακολούθησε περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Αστακού, όπου απ’ το προσωπικό εκφράστηκαν τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσής του. Καταγγέλθηκε επίσης, το γεγονός ότι το δάπεδο είναι κατασκευασμένο απ’ το καρκινογόνο υλικό του αμίαντου, χωρίς πρόβλεψη αντικατάστασής του.

Ο Νίκος Παπαναστάσης, ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. αστικών κομμάτων για την κατάσταση και στην δημόσια υγεία και δεσμεύτηκε για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων από πλευράς ΚΚΕ εντός αλλά και εκτός βουλής, καλώντας σε από κοινού πάλη με τους εργαζόμενους στο χώρο.

Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, τέλος, συμμετείχαν οι Δημήτρης Κομπλίτσης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ξηρομέρου και ο Γιώργος Θεοδώρου, γραμματέας της ΚΟΒ Δήμου Ξηρομέρου.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad