Συνάντηση για το γκρουπ του "Γληγοράκη" στη Βόνιτσα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση για το γκρουπ του "Γληγοράκη" στη Βόνιτσα


Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση στην Βόνιτσα των μελών του «ασκεριού» του ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ, του παραδοσιακού δρώμενου της Καθαράς Δευτέρας στην Βόνιτσα

Οι προετοιμασίες για να αναβιώσει και πάλι το αποκριάτικο έθιμο του «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ» που έρχεται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Τα άρματα ετοιμάζονται και το κέφι και η αναμονή των καρναβαλιστών είναι πολύ μεγάλη.

Το κεντρικό θέμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι το δρώμενο του ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ την Καθαρά Δευτέρα στην Βόνιτσα.

Ο Γληγοράκης φέτος θα περάσει από τους δρόμους της Βόνιτσας παραδοσιακά πεζός με όλο του το συγγενολόι, τους φίλους του τους βλάχους και τους ψαράδες, τους παπάδες, τις ξεματιάστρες, την νύφη και τους προσωπικούς του γιατρούς.

Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούνται τα «ισόβια» μέλη του ΓΛΗΓΟΡΗ και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο γκρουπ του Γληγοράκη να έρθουν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πολυχώρου ΛΑΊΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ στις 19:30 για να συζητήσουμε όλα τα διαδικαστικά του δρώμενου και την διαδρομή που θα ακολουθήσει για να φτάσει ο ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΣ στην παραλία της Βόνιτσας να ακούσει τον επικήδειο του και να παραδοθεί στην πυρά.

Το έθιμο του Αχυρένιου – Γληγοράκη το οποίο αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην πόλη της Βόνιτσας είναι μια νότα παράδοσης που συνδυάζει σάτιρα και διασκέδαση και προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλή συνεννόηση μεταξύ των μελών του γκρουπ του ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ για να απολαύσεις ο κόσμος ένα όμορφο παραδοσιακό δρώμενο.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος
Παντελής ΑποστολάκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad