Η «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Μαρτίου 2023

Η «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας


Η «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) στο Δημαρχείο Αμφιλοχίας

Τη «Νέα Ρομποτική Γενιά», την ομάδα NROBOGEN, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Robot Design και την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας μεταξύ 190 ομάδων από όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν το project δημιουργίας μιας «έξυπνης λάμπας» η οποία λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Ξεκίνησαν από την αρχική σύλληψη, τα προβλήματα που προέκυψαν και τις πρακτικές λύσεις που βρέθηκαν ώστε αυτά να ξεπεραστούν, μέχρι να φτάσουν στην τελική υλοποίηση της ιδέας τους.

Προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων ή ακόμη και αυτοματοποιημένου συστήματος ποτίσματος φυτών, η δημιουργία των NROBOGEN έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους κριτές του διαγωνισμού όσο και από τους δημότες της Αμφιλοχίας στους οποίους είχε πρωτοπαρουσιαστεί.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας συγχαίρει την ομάδα ρομποτικής που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας κάνει όλους υπερήφανους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά τους βήματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad