Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Απριλίου 2023

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας


Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη 12η Απριλίου 2023


Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας

Στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Παλαίρου, στις δυτικές ακτές της Ακαρνανίας, που βρίσκεται απέναντι από τα μικρά νησιά της Λευκάδας, το Μεγανήσι και τον Σκορπιό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος που τελέσθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 12 Απριλίου 2023.

Κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στα τέσσερα γεγονότα που τιμούμε σήμερα, τον Ιερό Νιπτήρα, την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, την Υπερφυά Προσευχή του Χριστού και την προδοσία του Ιούδα, τονίζοντας, ότι έχουν κορυφαία σημασία για τη ζωή όλων μας.

Ανέφερε, ότι ο Χριστός ενδυόμενος το λέντιο της ταπείνωσης και νίπτοντας τους πόδας των μαθητών Του, μας διδάσκει, ότι η ταπείνωση κάνει τον άνθρωπο να πρωτεύει στο στάδιο της διακονίας και της προσφοράς.

Μίλησε για το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τονίζοντας ότι ο Κύριος, κατά τον Μυστικό Δείπνο, παρέδωσε το Μυστήριο και η Εκκλησία το παρέλαβε και το εμπλούτισε με προσευχές και ύμνους. Κάθε φορά που το τελούμε προσφέρουμε στον Θεό: «τα Σα εκ των Σων» και κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Με την προσευχή Του ο Χριστός καταλιμπάνει στους Χριστιανούς εντολή και υπογραμμό να τον επικαλούμαστε πριν από όλα τα κορυφαία γεγονότα της ζωής μας και μέσα από την προσευχή να συνομιλούμε μαζί Του.

Ο προδότης μαθητής εγκατέλειψε τον Διδάσκαλο, έφυγε από τον Μυστικό Δείπνο και χάθηκε μέσα στη νύκτα, χάθηκε μέσα στο σκοτάδι της αμαρτίας. Όποιος εγκαταλείπει τον Χριστό ως προδότης εγκλωβίζεται στο σκοτάδι της απώλειας, το οποίο είναι πρόγευση της κολάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την πρώτη του επίσκεψη στην Πάλαιρο, ένα μέρος με πάρα πολλές φυσικές ομορφιές και συνεχάρη τον Εφημέριο, πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Γατσούλη, τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αποστολάκη, τους συνεργάτες του και τον πιστό λαό που συμμετείχε με πολλή κατάνυξη στην ακολουθία, γεμίζοντας τον Ιερό Ναό και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

Μεταξύ των πιστών που συμμετείχαν στην ιερά Ακολουθία ήταν ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας κ Γεώργιος Αποστολάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/AQZroa4d2umK2vbC9

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad