Συμμετοχή της ΠΔΕ σε δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή της ΠΔΕ σε δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή


Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2023 και με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου και με την ενεργό στήριξη της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο), πραγματοποίησε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής του Αγρινίου.Παράλληλα διένειμε παιδαγωγικά βιβλία με περιβαλλοντικό περιεχόμενο ώστε να εμπλουτιστούν και οι σχολικές βιβλιοθήκες των αντίστοιχων εκπαιδευτικών μονάδων.

Οι παραπάνω δράσεις που έγιναν υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη, με τίτλο: «Πράσινες συνήθειες- Όλοι μαζί για το περιβάλλον», είχαν την καθολική αποδοχή μαθητών και εκπαιδευτών τους οποίους ο κ. Δημητρογιάννης ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.

Η διανομή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών βιβλίων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, ενώ το περιεχόμενο των βιβλίων ήταν ποικίλο. Παράλληλα, στις 18 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου στο Αγρίνιο (στον α’ όροφο του κτιρίου (πάνω από τα ΚΑΠΗ) στον Άγιο Δημήτριο που θα αφορά την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των μικρών μαθητών σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΔΕ και του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λάμπρου Δημητρογιάννη που πραγματοποιούνται μέσα στον Ιούνιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad