ΠΔΕ: Με 22,45 εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027 εξασφαλίζεται η συνέχιση σημαντικών κοινωνικών δομών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουλίου 2023

ΠΔΕ: Με 22,45 εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027 εξασφαλίζεται η συνέχιση σημαντικών κοινωνικών δομών


Με 22,45 εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027 εξασφαλίζεται η συνέχιση σημαντικών κοινωνικών δομών

Τη συνέχιση της υποστήριξης και λειτουργίας σημαντικών κοινωνικών δομών, εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη εντάχθηκαν με χρηματοδότηση ύψους 22,45 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021-2027. Ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 201-2027» έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικών προσκλήσεων.

Ειδικότερα:

· Με 16,75 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Κοινότητας με δυνατότητα παραρτημάτων Ρομά, τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), οι Κινητές Μονάδες που λειτουργούν σε 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για δομές που έχουν δημιουργηθεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Βασικές υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας μεταξύ άλλων είναι η πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και την υποστήριξή τους για να ενταχθούν σε αυτά, η διασύνδεση με φορείς που παρέχουν υπηρεσίες απασχόλησης, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, η παροχή υπηρεσιών όπως παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, συμβουλευτικής αγωγής σε θέματα νομικού χαρακτήρα κ.ά. Τα Κέντρα Κοινότητας προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών για την προώθησή στην απασχόλησή και την κοινωνική ένταξη. Συμβάλουν στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση της ένταξης ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, την άρση εμποδίων πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και την ενεργοποίηση για πρόσβαση στην απασχόληση, σε περιοχές που υπάρχουν σχετικοί θύλακες ή αυξημένη παρουσία ευάλωτων ομάδων.

· Με 4,35 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται και διασφαλίζουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους οι δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Παροχή Συσσιτίου, το Κοινωνικό Φαρμακείο που απευθύνονται σε νοικοκυριά και άτομα οικονομικά ευάλωτα

· Με 1,35 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται και συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), που παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Σκοπός της δράσης είναι η παραμονή των ηλικιωμένων στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, η εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών των οικογενειών με ηλικιωμένο μέλος, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την κοινωνική αλληλεγγύη εξασφαλίζοντας τη λειτουργία σημαντικών κοινωνικών δομών σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα εξακολουθούμε να καταγράφουμε ανθρώπινες ανάγκες, ώστε να παρεμβαίνουμε με ολοκληρωμένα προγράμματα. Στόχος μας να παρέχουμε κάθε μορφής κοινωνική υποστήριξη σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Κανένας μόνος του στη Δυτική Ελλάδα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

1 σχόλιο:

  1. 22εκ,για ολη την δυτικη ελλαδα ειναι ενα τιποτα,εδω ενας επειχηρηματιας στην περιοχη του ξηρομερου που κατασκευαζει 110 παρκα,θα παρει καθαρο κερδος 20εκ απο τις κατασκευες, αυτα που θα παρει η περιφερεια δεν φτανουν ουτε για καραμελες,και τα 16εκ,λεει θα πανε στους ρομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad