Πράσινο φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για σημαντικά έργα της Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουλίου 2023

Πράσινο φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για σημαντικά έργα της Δυτικής Ελλάδας


Πράσινο φως από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για σημαντικά έργα της Δυτικής Ελλάδας

Θετική γνωμοδότηση για μεγάλα και σημαντικά έργα, έδωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη ΛάμπρουΔημητρογιάννη.Παράλληλα, η έγκριση των έργων και υποδομών, επισπεύδει κατά πολύ και τον προγραμματισμένο χρόνο υλοποίησής τους.

Μεταξύ των έργων που εγκρίθηκαν είναι:

· Tα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά / αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ, και ιδίως στο τμήμα Αντίρριο – Κεφαλόβρυσο (ρέματα Χαλούλ Αγάς, Νυφόρεμα, Ριζόρεμα , όπως και έργα προστασίας του ποταμού Εύηνου.

· Η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων για το Φράγμα Αχυρών και του Αρδευτικού δίκτυο Κεντρικού Ξηρόμερου, ώστε να προχωρήσει΄ από την πολιτεία η ολοκλήρωσή του, ενός έργου σημαντικού αλλά πολύπαθου.

· Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το Αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Παμφίας στην Αιτωλοακαρνανία, όπου επισπεύδεται πλέον η ένταξή του σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

· Το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, με το οποίο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής/

· Ο σταθμός αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΣΑΗΕ) ισχύος 200MW και των συνοδών του έργων, στην περιοχή του Ξηρομέρου, από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης που θα υλοποιηθούν στη χώρα.

· Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε και τους περιβαλλοντικούς όρους για έργα υποδομών στην Αχαΐα, μεταξύ των οποίων και τα νέα αντιπλημμυρικά επί της Ολυμπία Οδού.

«Συνεχίζουμε να προωθούμε άμεσα έργα και υποδομές, που είναι σημαντικές για το παρόν και το μέλλον των κατοίκων της περιοχής μας. Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια καθημερινά ώστε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων και υποδομών, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Επί 4 χρόνια αυτός είναι ο στόχος μας, και θα παραμείνουμε προσηλωμένοι σε αυτόν», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad