Μεσολόγγι: Δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στο δρόμο της Τουρλίδας (βίντεο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

11 Ιουλίου 2023

Μεσολόγγι: Δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο στο δρόμο της Τουρλίδας (βίντεο)


«Γροθιά στο στομάχι» είναι οι εικόνες που αντίκρυζαν διερχόμενοι και δημότες του Μεσολογγίου το απόγευμα της Δευτέρας στο δρόμο της Τουρλίδας.

Δεκάδες φλαμίνγκο κείτονταν νεκρά στο έδαφος, με τις τραγικές εικόνες να καταγράφονται σε βίντεο από το Νικόλαο Νούλα, τοπικό συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο οποίος και τις ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι για πολλές ώρες στην περιοχή βρισκόταν μεγάλος αριθμός των πανέμορφων πτηνών ενώ σοκαρισμένοι από την αποτρόπαια εικόνα άπαντες ρωτούν πώς τα φλαμίνγκο βρέθηκαν νεκρά.

Εικάζεται ότι μπορεί να υπέστησαν ηλεκτροπληξία, πέφτοντας πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Τραγική ειρωνεία, δεδομένου ότι εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες και συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων…

Σε κάθε περίπτωση, ένα ακόμα τραγικό περιστατικό καταγράφεται σε έναν από τους πλουσιότερους υγρότοπους της Ευρώπης, τόσο σε αριθμό ειδών όσο και σε πληθυσμό.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad