Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Ιουλίου 2023

Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης


Ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την καθηγήτρια και Δ/ντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σοφία Γεωργίου καθώς και την ευγενική χορηγία των Laroche posay και Frezyderm, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στις 19 έως 21 Ιουλίου 2023 σε παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 3 ενημερωτικές δράσεις:
  • Την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στην παραλία Ψανής στην Ναύπακτο.
  • Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ. στην παραλία του Αγίου Ηλία στον Δήμο Πύργου.
  • Την Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην Παραλία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Πατρέων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, δείγματα αντιηλιακών στους λουόμενους καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για το σκοπό και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.

Η εκστρατεία στοχεύει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών.

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, από την ηλιακή ακτινοβολία και με το συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Το μελάνωμα μολονότι αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου υπάρχει πλέον η δυνατότητα, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα να θεραπευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad