Επιπλέον 5,63εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» - Εντάσσονται άλλοι 158 νέοι αγρότες - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

04 Αυγούστου 2023

Επιπλέον 5,63εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» - Εντάσσονται άλλοι 158 νέοι αγρότες


Επιπλέον 5,63 εκ € στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»–Εντάσσονται άλλοι 158 νέοι αγρότες

Με την αρ.1531/1.8.2023 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διατίθενται στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιπλέον 5.632.500 εκατ ευρώ στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 με αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλαχόντων της σχετικής πρόσκλησης του 2021.

Συγκεκριμένα επιπλέον 158 νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα με ανώτατο ύψος στήριξης το ποσό των 40.000 ευρώ. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που παρέχει ουσιαστική στήριξη και ώθηση στους νέους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα αποτελεί και το επιστέγασμα των συνεχών παρεμβάσεων και προσπαθειών της Περιφέρειας στη κατεύθυνση εξασφάλισης των πρόσθετων κονδυλίων που έρχονται να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για το πρόγραμμα.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης «με σοβαρότητα και προσήλωση υλοποιούμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο. Το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» αποτελεί τη κορωνίδα στη προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου και σε αυτό το πλαίσιο διεκδικήσαμε με επιμονή από τη πρώτη στιγμή επιπλέον πόρους για την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων. Το καταφέραμε δουλεύοντας αθόρυβα και μεθοδικά , είμαστε χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη και έτοιμοι να διεκδικήσουμε περισσότερα ειδικά για τους νέους αγρότες που επιλέγουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη ύπαιθρο».

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος / Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αναφέρει: «Είναι μια απόφαση και εξέλιξη που δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές μας για ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών. Στόχος μας είναι οι νέοι αγρότες που εντάσσονται να λάβουν τη πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό. Οι υπηρεσίες μας είναι σε ετοιμότητα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ολοκληρώσουμε από κοινού τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad