Άλλη μία σημαντική αθλητική διοργάνωση στον Δήμο Ξηρομέρου. Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Αυγούστου 2023

Άλλη μία σημαντική αθλητική διοργάνωση στον Δήμο Ξηρομέρου. Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Παμπαίδων - Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων


Ξεκινά από 1-3 Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων & Παίδων - Κορασίδων, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ξηρομέρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας (Π.Ο. Πατρών). 

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δια ζώσης και που θα αναβαθμίσει και διαφημίσει κατά πολύ την περιοχή μας.
 
Στους αγώνες θα συμμετάσχει και ο Ξηρομερίτης αθλητής της ομάδας του Π.Ο. Πατρών και Πρωταθλητής Ποδηλασίας Κωνσταντίνος Φραίμης. 

Αποφασίστηκαν διαδρομές που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά της περιοχής του Ξηρομέρου, με ειδικότερη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο Αστακού – Μυτικά, στα χωριά της ενδοχώρας του Δήμου, στο Βελανιδοδασος Ξηρομέρου και στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου. 

Το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής, θα προβάλει τις ομορφιές του τόπου μας και θα δημιουργήσει συνθήκες εναλλακτικών προτάσεων τουρισμού. 

Παράλληλα προωθεί τα αθλητικά ιδεώδη, προτάσσει την χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης φιλικού προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσιτή προσβασιμότητα των πόλεων, στην βιώσιμη κινητικότητα, στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στην ενίσχυση της φυσικής άσκησης και ευεξίας. 

Με επόμενο δελτίο τύπου θα ενημερωθείτε με ακρίβεια για τις ώρες και τις διαδρομές του ποδηλατικού αγώνα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad