Ψήφισμα της ΟΠΣΥΞ για την απώλεια του Μπάμπη Κουβέλη - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Αυγούστου 2023

Ψήφισμα της ΟΠΣΥΞ για την απώλεια του Μπάμπη Κουβέλη


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Πατησίων 5 – 104 31 Αθήνα
e-mail: opsyx@yahoo.gr

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2023

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), το οποίο συνήλθε σήμερα ειδικά, ύστερα από επείγουσα πρόσκληση του Προέδρου κ. Δημήτρη Στεργίου, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΜΠΑΜΠΗ) ΚΟΥΒΕΛΗ

ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» και υπηρέτησε με δυναμισμό και ειλικρίνεια το πολιτιστικό κίνημα του Ξηρομέρου.

Ο εκλιπών σπούδασε στον Πειραιά και στην Αθήνα και σταδιοδρόμησε ως οικονομολόγος στην Τράπεζα ΕΤΒΑ. Συμμετείχε στο Δ.Σ. της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας (ΑΙ.ΠΟ.Ε.), του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών (Ε.Α.Λ.), του Δ.Σ. της Εταιρείας Στερεοελλαδικών Μελετών και μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων. Έχει χρηματίσει αντιπρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ.) πολιτιστικών συλλόγων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.Σ.Υ.Ξ.) και επί 18 έτη πρόεδρος του Συλλόγου των Φυτειωτών της Αθήνας "Το Λιγοβίτσι".

Υπήρξε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας στην εφημερίδα "Φυτειώτικα νέα" από το 1989 ως το 2007. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 1997 εξέδωσε το βιβλίο "Το χωριό μου οι Φυτείες", όταν ακόμα το έλεγαν Μαχαλά, το 1999 το "Λεξιλόγιο του Ξηρομέρου", το 2001 τα "Χρονογραφήματα για το Ξηρόμερο και τους Ξηρομερίτες", το 2008 τα "Χρονογραφήματα στο ξηρομερίτικο γλωσσικό ιδίωμα", το 2010 τα "Παθήματα στρατιωτικού βίου λοχίου Σπαή Φ. Σπυρίδωνος, κλάσεως 1915 , το 2011 το "Πάνθεον των Ξηρομεριτών αγωνιστών όλων των πολέμων από το 1821 ως το 1940-1941", το 2013 “Πάνος Γαλάνης Μεγαπάνος” και το βιβλίο «Τα Γενεολογικά δέντρα στο Μαχαλά».

Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την αστείρευτη προσφορά του, την ευγένεια, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Ξηρομερίτη,

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι

1. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία το Κεντρικό Συμβούλιο.
2. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να γίνει δωρεά σε φιλανθρωπικό Σύλλογο της Αιτωλ/νίας στη μνήμη του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Αιτωλοακαρνανικό τύπο.


Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας
Δημήτρης Στεργίου Αθανάσιος Γεροδημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad