"Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας": Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Σεπτεμβρίου 2023

"Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας": Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός


ΞΗΡΟΜΕΡΟ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣΣτην σελίδα 2 του προγράμματος μας, στην ενότητα ''ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ'', κάνουμε εκτενή αναφορά σε ένα εργαλείο που μέχρι σήμερα έκλειπε και το οποίο για την επόμενη πενταετία εξασφαλίστηκε από την διοίκηση μας ότι θα το έχουμε, για να μπορέσουμε εμείς να καθορίσουμε τις αναπτυξιακές δράσεις στο τόπο μας και κυρίως να τις χωροθετήσουμε.


Στο πρόγραμμα της παράταξης ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', δεν αναφέρεται τίποτα για τον χωροταξικό σχεδιασμό και τα σχέδια πόλης, αγνοούν ή αποκρύβουν εσκεμμένα, την ένταξη του Δήμου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ) και στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε), θετικές εξελίξεις που προήλθαν μέσα από πολλή δουλειά και ξεκλειδώνουν χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.


ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.


Μετά την ένταξη μας τον Μάιο του 2022 στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με προϋπολογισμό 1.072.374,47 €, την επόμενη πενταετία, θα προχωρήσουμε τον βιώσιμο και ολοκληρωμένο πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, τα σχέδια πόλης Αστακού και Μύτικα, με έμφαση στις χρήσεις γης για κάθε δραστηριότητα χωριστά, δίνοντας βάρος στην αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου και παράκτιου χώρου.


Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης του χώρου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας και τι δραστηριότητες μπορούν να αναπτυχθούν και που
Το συγκεκριμένο έργο έχει ανάδοχο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε) και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2025.


Μετά την ένταξη μας τον Φεβρουάριο του 2023 στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ & ΟΧΕ - ΒΑΑ), κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο την επόμενη πενταετία, θα υλοποιήσουμε τους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής που για την δική μας Ο.Χ.Ε, περιλαμβάνει την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.


Οι διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις θα μας εξασφαλίσουν υποδομές που μας λείπουν και τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε να τις αποκτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad