Η "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας" παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της στην Αιτωλοακαρνανία - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Σεπτεμβρίου 2023

Η "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας" παρουσίασε το ψηφοδέλτιό της στην Αιτωλοακαρνανία


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ παρουσίασε το Ψηφοδέλτιό της στην Αιτωλοακαρνανία


Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Imperial (Ιμπέριαλ) που γέμισε από φίλους και μέλη της η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, χθες Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023, στο Αγρίνιο, παρουσίασε το Ψηφοδέλτιό της στην Αιτωλοακαρνανία για τις Περιφερειακής Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου που άσκησε έντονη κριτική στη σημερινή Περιφερειακή αρχή, που, στην τετραετία που εκπνέει, με μια λογική διαχείρισης κονδυλίων εστίασε το ενδιαφέρον της σε μελέτες και σχέδια μεγάλων Επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της κοινωνικής-λαϊκής πλειοψηφίας των τριών Νομών της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα ημιαστικές και αγροτικές περιοχές αποψιλώνονται από τις όποιες υπηρεσίες διέθεταν, όπως τελευταία το κλείσιμο των Ταχυδρομείων όπως στην Πάλαιρο, Άγιο Κωνσταντίνο, Παναιτώλιο, Κατούνα στην Αιτωλοακαρνανία και μιας σειράς Ταχυδρομείων στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Κι ενώ διαφαίνεται πως αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές στην Περιφέρειά μας δε θα μείνει λίθος επί λίθου, η παράταξη του κου Φαρμάκη προβάλλεται και καυχάται ως άκρως επιτυχημένη.

Αναφέρθηκε με έμφαση στην γενικευμένη καταστροφή του περιβάλλοντος και στις ορατές της συνέπειες. Με συγκαλυμμένες παρανομίες παρακάμπτονται οι επιβαλλόμενες περιβαλλοντικές μελέτες, όπως στα Ακαρνανικά που έστησαν ολόκληρο Πάρκο ανεμογεννητριών. Και όλη αυτή η καταστροφή στο όνομα της «πράσινης «ανάπτυξης» αλλά στην ουσία υπέρ των οικονομικά ισχυρών. Επίσης αναφέρθηκε στον κίνδυνο της περιβαλλοντικής καταστροφής της Τριχωνίδας όπου επεμβάσεις πρόσκαιρης βιτρίνας θα καταστρέψουν τους καλαμιώνες που αποτελούν τα φυσικά φίλτρα της λίμνης.

Κριτική άσκησε και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που με τη συναίνεσή τους διευκολύνουν τις επιλογές του κου Φαρμάκη.

Παρ’ όλα αυτά, είπε με έμφαση, τελειώνοντας, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, η διεκδίκηση ενός διαφορετικού μέλλοντος για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας δεν αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Με προτάσεις για την οικονομία (αγροτική και αστική), για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο, για τον πολιτισμό της παράδοσης και της σύγχρονης δημιουργίας, μπορεί να αναταχθεί η κατάσταση, αν τεθεί σε κίνηση η κοινωνία και ενεργοποιηθεί ο κόσμος της εργασίας.

Μίλησε επίσης ο περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας και εκ νέου υποψήφιος, καθώς και πολλοί υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καταθέτοντας πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιος Μερμίγκης και ο Δημοτικός της Σύμβουλος Λευτέρης Τηλιγάδας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Παληγεώργος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην Περιφερειακή ενότητα ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ είναι:

1. Αμβράζη Ευαγγελία, Άνεργη
2. Βασκαντήρας Δημήτρης (Μήτσος), Σχος, πρ. Βιομηχανικός εργάτης MISKO
3. Ζήβα Αδαμαντία (Μαντώ), Εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης
4. Καρύπης Θεόφιλος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
5. Κουμπούρας Βασίλειος, Ιδιωτικός Υπάλληλος πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος με την Οικολογική Δυτικής Ελλάδας
6. Κούστας Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης, Περιφ. Σύμβουλος
7. Κτενά Εριέττα Πηνελόπη, Φοιτήτρια, Πρόεδρος του ΦΣ Ιατρικής Παν. Κρήτης
8. Λιάγκος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Εργαζόμενος στον ΑΔΜΗΕ
9. Μητρομάρα Άννα, Πρόεδρος του ΦΣ Βιολογικού Παν. Κρήτης
10. Μπεκατώρου Αργυρώ, Χημικός- Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
11. Μπούρος Κωνσταντίνος, Σ/χος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Πρώην Υπάλλ. ΓΟΕΒ
12. Νταλαπέρα Νεφέλη, Ιδιωτικός Υπάλληλος
13. Ντόβα Δήμητρα, Τεχνολόγος Γεωπόνος- Αγρότισσα
14. Παληγεώργος Γεώργιος, Οικονομολόγος-Συγγραφέας
15. Παπαδημητρίου Δήμητρα, Χημικός Μηχανικός
16. Σαλταούρας Αναστάσιος (Τάσος), Ελ. Επαγγελματίας
17. Σκάντζας Χρήστος, Τελειόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
18. Τάσσης Χρήστος , Υπάλληλος Ε.Β.Ο.
19. Τραπεζιώτη Ιωάννα, Γιατρός
20. Τσοκάντα Ευφροσύνη (Έφη), Ιδιωτικός Υπάλληλος

Το γραφείο τύπου

Αγρίνιο 13/9/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad