Δήμος Ξηρομέρου: Διαφημιστικό σποτ για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (βίντεο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Ξηρομέρου: Διαφημιστικό σποτ για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (βίντεο)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής τον Σεπτέμβριο του 2019, τέθηκε ο στόχος να αποκτήσει και ο Δήμος Ξηρομέρου, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ευοδώθηκε και το σχολικό έτος 2023-2024, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό ή Γυμνάσιο).

Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (ν.2525/1997).
 
Το Πρόγραμμα Σπουδών των ΣΔΕ: 
 
• Είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες, που διακρίνονται σε δύο εννεάμηνες περιόδους.
• Το ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες (20 ώρες καλύπτονται από Μαθήματα, 2 ώρες από Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και 3 ώρες από εργαστήρια διαφόρων δραστηριοτήτων).
• Είναι ανοικτό και ευέλικτο και όχι αυστηρά προκαθορισμένο.
• Λαμβάνει υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευόμενοι.
• Στοχεύει στην κατάκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά και κοινωνικών δεξιοτήτων.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad