Συζήτηση με τον υποψήφιο για πρόεδρο Φυτειών κ.Φώτη Μανδύλη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Σεπτεμβρίου 2023

Συζήτηση με τον υποψήφιο για πρόεδρο Φυτειών κ.Φώτη Μανδύλη


Το τοπικό blog των Φυτειών fities.gr σε άρθρο του δημοσιεύει την συζήτηση που είχε με τον υποψήφιο για πρόεδρο Φυτειών κ.Φώτη Μανδύλη και αναφέρει τα εξής:

Η συντακτική ομάδα του fities.gr είχε μια όμορφη συζήτηση με τον υποψήφιο για πρόεδρο του χωριού κ. Φώτη Μανδύλη...

Ο Φώτης, γέννημα θρέμμα Φυτειώτης, είναι ελεύθερος επαγγελματίας και είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό "ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ" του κ. Αλέξανδρου Σάββα.


Ο Φώτης είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Γυμνάσιο/Λύκειο Φυτειών και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του χωριού.

Διετέλεσε και αντιπρόεδρος καθώς και μέλος του δημοτικού σχολείου μας.

Είναι μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φυτειών

Επίσης ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου στο ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας, για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε κύριο μέλος στο συμβούλιο του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών "Ακαρνανικό Φως".

Επίσης ανήκε και στο συμβούλιο της τότε θρυλικής ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μας, τον αξέχαστο Ακαρνανικό.
Πάνω στα πολλά που είπαμε, η συζήτηση μας έφερε στην αιτία που τον έκανε να είναι και αυτός υποψήφιος. "Ζώντας στις Φυτείες μια ζωή και έχοντας δει και βιώσει πολλά, έχω καταλάβει, ότι οι ανάγκες του χωριού μας δεν είχαν την ανταπόκριση που έπρεπε στα προβλήματα που αφορούν αποκλειστικά τις Φυτείες και όχι τις γύρο περιοχές."

Μιλώντας και αναπολώντας τα παλιά χρόνια στο χωριό, ο Φώτης συνέχισε, "Οι ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας Φυτειών είναι πολλές και ιδιαίτερες."

Φυσικά όλοι μας ξέρουμε τις ανάγκες της περιοχής μας και ειδικά των Φυτειών. Ο φωτισμός του χωριού μας, πχ. Όπως μας θύμισε ο Φώτης, "έγινε εγκατάσταση LED μόνο σε ένα μικρό σημείο αντί για όλο το χωριό."

Και συνεχίζοντας φέραμε στην συζήτηση και άλλα προβλήματα, όπως, το δασύλλιο, "Χρειάζεται επειγόντως να καθαριστεί ξανά μέσα, οι δρόμοι, η βρυσούλα, τα παγκάκια." μας είπε ο Φώτης.Εμείς από το fities.gr φέραμε ένα άλλο θέμα στην συζήτηση, τον Ανεμόμυλο, και η απάντηση που πήραμε από τον Φώτη ήταν "τι να πω για αυτό το στολίδι του χωριού μας που έχει πλέον γίνει σχεδόν ερείπιο. Γεμάτο χόρτα, αγκάθια και βρωμιά. Πρέπει να αξιοποιηθεί επιτέλους, να αναδειχθεί όλος ο χορός, εντός και εκτός."

Κουβέντα στην κουβέντα, αστειευτήκαμε και λίγο το ότι το μισό χωριό είναι υποψήφιοι, ο Φώτης χαμογελώντας είπε ότι "Είμαι διαθέσιμος για κάθε συνεργασία, με οποιονδήποτε εκλεγμένο, δήμαρχο Ξηρομέρου ή πρόεδρο Φυτειών. Γιατί η συνεργασία θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για το χωριό μας."


Και συνεχίζοντας πρόσθεσε, "Ο νυν Δήμαρχος, κ. Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και σεβαστός επιστήμονας, αλλά σαν δήμαρχος, και κυρίως μιλώ για την περιοχή Φυτειών που είμαι υποψήφιος, δεν έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες του χωριού μας."

Με τον κ. Μανδύλη μιλήσαμε και για όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τον Δήμο Ξηρομέρου αλλά και της Τοπικής Κοινότητας Φυτειών όπου είναι και υποψήφιος. Αυτά όμως είναι για άλλο κείμενο, μέχρι τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του συνδυασμού "Ξηρόμερο Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια" για περισσότερες πληροφορίες.

Κλείνοντας και πριν διαβάσετε το όμορφο ποίημα πιο κάτω, να ευχηθούμε στον Φώτη αλλά και σε όλους τους υποψηφίους, καλή επιτυχία.Διαβάστε και ένα επίκαιρο ποίημα γραμμένο για τον Φώτη από τον κ. Άρη Μπιτσώρη:

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΔΥΛΗΣ

Πολλά τα φιλαράκια μου επάνω στις Φυτείες
αγρότες, μαγαζάτορες και επιτηδευματίες.

Γνώρισα κι ένα ξυλουργό, αγαπητοί μου φίλοι
απ’ τα καλύτερα παιδιά, τον Φώτη τον Μανδύλη.

Με φιλότιμο και μπέσα σ’ όλα του είναι συνεπής
όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις.

Συναγωνιστή τον βρήκα τότε στα βιορευστά
στου χωριού του τις ανάγκες δεν κωλώνει, είναι μπροστά.

Αφιλοκερδώς προσφέρει σε σχολεία κι εκκλησία
και ποτέ αυτός δε λείπει από την αιμοδοσία.

Είκοσι χρόνια συναπτά ποιος ντύνεται Αϊ Βασίλης;
Χρειάζεται ερώτημα; Βεβαίως ο Μανδύλης.

Κι αφού ο εθελοντισμός δευτέρα του είναι φύση
οι φίλοι τον παρότρυναν και γι’ άλλα να τολμήσει.

Για τις εκλογές του Οκτώβρη δήλωσε, λοιπόν, παρών
υποψήφιος θα είναι Πρόεδρος των Φυτειών.

Δύσκολο σήμερα να βρεις τέτοια παιδία αστέρια
κι ο Φώτης άστρο φωτεινό με ΚΑΘΑΡΑ τα ΧΕΡΙΑ.


Άρης Μπιτσώρης


Ο κ. Άρης Μπιτσώρης κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Πολυγραφότατος και με πλούσιο συγγραφικό έργο παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο οικολογικό περιοδικό «Βελανιδιά». Γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad