Σωτήρης Γερόλυμος: Κοιμητήριο Αστακού… Οι αλήθειες… - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Σεπτεμβρίου 2023

Σωτήρης Γερόλυμος: Κοιμητήριο Αστακού… Οι αλήθειες…


Ημερομηνία 13/9/2023


Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Ξηρομέρου Σωτήρης Γερόλυμος: Κοιμητήριο Αστακού… Οι αλήθειες…

Σχετικά με σημερινή ανάρτηση για το Κοιμητήριο του Αστακού, να θυμίσουμε στους συνδημότες μας, πως καμία νόμιμη επέκταση Κοιμητηρίου Αστακού δεν πραγματοποιήθηκε, διότι σύμφωνα με την αριθ. 127/2014 (AΔΑ ΩΦΡΙΩΚΖ-ΜΧΒ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι:
 
1. Διαπιστώνει την αναγκαιότητα επέκτασης ή κατασκευής νέου νεκροταφείου στον Αστακό και

2. Εγκρίνει την πραγματοποίηση των απαραίτητων ενεργειών στην προσπάθεια είτε επέκτασης είτε ανεύρεσης νέου χώρου κατασκευής και όταν αυτές ευοδωθούν τότε να προβεί στις κατά τον νόμο ενέργειες».

Με έγγραφο του από την 03.8.2018 ο Συνήγορος του Πολίτη, ελέγχει την υπόθεση μετά από καταγγελία κατοίκου του Αστακού. Σημειωτέον, την περίοδο κατά την οποία ασκούσε διοίκηση η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αντί αυτού και των νόμιμων ενεργειών που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, την 07.01.2020 η εταιρεία ‘Πλούτων – Ιδιωτική Κεφαλαιουχική’, ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ από το ταμείο του Δήμου ποσό ύψους 36.616,00€ για την υλοποίηση εργασιών και επέκταση του χώρου του κοιμητηρίου Αστακού, μετά από ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς αποτύπωση στον Προϋπολογισμό, χωρίς γνώση των συλλογικών οργάνων του Δήμου και των υπηρεσιών του, χωρίς καμία μελέτη και άδεια κατασκευής, προ της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας πάμπολλα προβλήματα στην ανατολική πλευρά του Κοιμητηρίου και χωρίς ποτέ να υλοποιήσει ενταφιασμό, διότι ως γνωστό το σημείο αποτελείται από βράχο.

Με ερώτημα που υπέβαλλε ο πρώην Δήμαρχος και νυν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Γαλούνης Ερωτόκριτος, προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, αιτήθηκε αυτοψίας για την επιμέτρηση των εργασιών που εκτελέστηκαν και οι οποίες κοστολογήθηκαν στο ύψος των 19.585,16 € με ΦΠΑ.

Το μόνο που δικαιολογεί τον αρθρογράφο και την παράταξη που εκπροσωπεί είναι ότι:

1. Απουσίαζε από την συνεδρίαση του Οκτωβρίου του 2014, όπως συνήθιζε και προφανώς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της αποφάσεως Δημοτικού Συμβουλίου περί νομιμότητας και

2. αγνοεί ‘εντέχνως’ ότι η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη από το έτος 2018.

Ερωτάται ο γνωστός αρθρογράφος, ο οποίος ‘παρουσιάζεται’ ως γνώστης του θέματος, που πήγαν τα 16.000 € που αποτελούν την διαφορά της κατάσχεσης από την εταιρεία και των κοστολογηθέντων εργασιών από την αρμόδια υπηρεσία;;

Αφού απευθυνθεί στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση συνοδοιπόρους του, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ας απαντήσει στους Δημότες που πήγαν τα χρήματα τους.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad