Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Στα σκαριά η λειτουργία υποκαταστήματος Τραπέζης στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Σεπτεμβρίου 2023

Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Στα σκαριά η λειτουργία υποκαταστήματος Τραπέζης στον Αστακό


Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Στα σκαριά βρίσκεται η λειτουργία υποκαταστήματος Τραπέζης στον Αστακό και εάν ευοδωθούν οι προσπάθειες, ο Αστακός και το Ξηρόμερο θα αποκτήσουν και πάλι υποκατάστημα Τραπέζης, πράγμα που στερήθηκαν τα τελευταία χρόνια με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Εθνικής και Πειραιώς.

Μεγάλη, μη συστημική Τράπεζα, μέτοχος της οποίας είναι μεγαλοεφοπλιστής που δραστηριοποιείται στις ακτοπλοϊκές γραμμές, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των δεδομένων της περιοχής και των δυνατοτήτων, που διαγράφονται για το υπό λειτουργία υποκατάστημα, και αναμένεται έως το τέλος του χρόνου, ή το αργότερο στις αρχές του 2024 να μπει σε λειτουργία το υποκατάστημα.

Προφανώς, θα πρόκειται για υποκατάστημα με ολιγομελές προσωπικό, ικανό, όμως, να δίνει λύσεις στις τραπεζικές ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας. Ήδη, γίνεται έρευνα για εξεύρεση του κατάλληλου κτιρίου, στο οποίο, φυσικά, θα λειτουργεί και ATM. Το μηχάνημα αυτόματης Ανάληψης θα λειτουργήσει σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια λειτουργίας υποκαταστήματος. Και τούτο γιατί η ζήτηση για εξυπηρέτηση πολιτών μέσω ATM είναι μεγάλη, αν ληφθεί υπόψιν ότι πέραν των ντόπιων κατοίκων και των τουριστών, θα εξυπηρετούνται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και οι διερχόμενοι, που έχουν προορισμό Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Η λειτουργία υποκαταστήματος Τραπέζης είναι από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων του Ξηρομέρου και του Αστακού και επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα του τόπου.

Γηγενής επιχειρηματίας κινείται δραστήρια προς την κατεύθυνση αυτή και είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα, προς όφελος της οικονομίας του τόπου και των κατοίκων του.

Να σημειωθεί ότι το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω του ότι οι Τράπεζες, στο σύνολό τους, επιδιώκουν συρρίκνωση του προσωπικού, με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό τους και μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. Ωστόσο, η περίπτωση του Ξηρομέρου και η διαφαινόμενη ανάπτυξή του δημιουργούν την εκτίμηση ότι η λειτουργία ενός υποκαταστήματος θα έχει θετικά αποτελέσματα και για την ίδια την Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad