Δήλωση Γραμματέα ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση Γραμματέα ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά


Δήλωση Γραμματέα ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη για το θάνατο του Γιώργου Ρωμανιά


Καλό σου ταξίδι καλέ μας φίλε Γιώργο Ρωμανιά.

Ο Γιώργος εργάστηκε και αγωνίστηκε με στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους.

Στη συνέχεια και για αρκετά χρόνια, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, συμβάλλοντας στην επεξεργασία και προβολή θέσεων του εργατικού κινήματος για τα προβλήματα των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν ήμουν αρμόδιος Υπουργός και συνέβαλε καθοριστικά, ώστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο – ακόμα και εν μέσω capital controls – οι συντάξεις να δίνονται σε όλους τους συνταξιούχους ολόκληρες και στην ώρα τους. Επίσης, με αυτή του την ιδιότητα συνέβαλε στην προώθηση μέσα σε 6 μήνες πάνω από 100 νομοθετικών ρυθμίσεων προς όφελος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς σε όλη του τη διαδρομή διέθεσε τις επιστημονικές γνώσεις του, την εργασία και το χρόνο του για τη στήριξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Θεωρώ τιμή μου που τον γνώρισα και συνεργάστηκα στενά και δημιουργικά μαζί του 35 ολόκληρα χρόνια.

Φίλε ΜΟΥ Γιώργο καλό σου ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε.

Τα συλλυπητήρια μου και εκ μέρους των μελών και φίλων της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στην οικογένειά σου και όσους σε αγάπησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad