Συνάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


11 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου


Συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κο Κατσαρό Δημήτριο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, κος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και την συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, με τις προβλεπόμενες μετεγκαταστάσεις και επεκτάσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης στις λεπτομέρειες και αναλυτικά, θα ενημερωθεί από τον Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του την εβδομάδα που έρχεται και η Επιτροπή Αγώνα στη προσεχή τηλεδιάσκεψη.

Από την πλευρά του Δήμου αναφέρθηκαν όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες για να αποτραπεί η εφαρμογή και η κατάργηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού και η πρόθεση να εξαντληθούν τα νόμιμα μέσα που δίνει η συντεταγμένη Πολιτεία.

Ιδιαίτερη αναφορά πέραν του χωροταξικού σχεδιασμού, έγινε στην υποχρέωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Πολιτείας, για την καταγραφή και την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας, καθώς και της δέουσας οικολογικής εκτίμησης, σύμφωνα με τα άρθρα 10 - 11 Ν. 4014/2011, που μνημονεύεται στο Πρακτικό Επεξεργασίας του ΣτΕ του Π.Δ. για τις Εχινάδες.

Στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας, με ομολογία όλων όσων γνωρίζουν την περιοχή, εντοπίζεται παρουσία λειμώνων Ποσειδωνίας σε αφθονία, κάτι που επιβεβαιώνουν και ανοικτά επιστημονικά δεδομένα.

Επισημάνθηκε στον κο Κατσαρό ότι ο Δήμος Ξηρομέρου διαφωνεί κάθετα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και τη Νήσο Κάλαμο. Η διαφωνία του αυτή έχει αποτυπωθεί με την ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad