Αυξάνουν τα κλουβιά στην νέα μονάδα στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


10 Νοεμβρίου 2023

Αυξάνουν τα κλουβιά στην νέα μονάδα στο παράκτιο μέτωπο Αστακός - Μύτικας


Αυξάνονται τα κλουβιά στην νέα μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας 20 στρεμμάτων που έρχεται από μετεγκατάσταση από το Διόνι, στο παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα και συγκεκριμένα στη θέση Καμηλαύκα. 

Όπως μας λένε ντόπιοι ψαράδες, η περιοχή βρίθει από λιβάδια Ποσειδωνίας, κάτι που διακρίνεται και στην φωτογραφία του αναγνώστη μας, αλλά και με γυμνό μάτι αν κάποιος επισκεφθεί την περιοχή.

Επίσης τόσο το Ελληνικό όσο και το Ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, προστατεύει απόλυτα τους λειμώνες Ποσειδωνίας και απαγορεύει σε απόσταση λιγότερη των 400 μέτρων την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών.

Η ίδια η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2022, είχε απορρίψει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας, λόγω μη καταγραφής της Ποσειδωνίας (δείτε εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad