Φωκίων Ζαΐμης: Ο αλιευτικός τουρισμός επιπρόσθετη πηγή εσόδων για τους αλιείς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Δεκεμβρίου 2023

Φωκίων Ζαΐμης: Ο αλιευτικός τουρισμός επιπρόσθετη πηγή εσόδων για τους αλιείς


Ο αλιευτικός τουρισμός επιπρόσθετη πηγή εσόδων για τους αλιείς

«Έφτασε η ώρα η Δυτική Ελλάδα να γνωρίσει και να υιοθετήσει τον αλιευτικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί μια επιπρόσθετη πηγή εσόδων για την αλιευτική κοινότητα. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας ο αλιευτικός τουρισμός έχει παγιωθεί ως εναλλακτική μορφή τουρισμού και στηρίζει το εισόδημα των αλιέων».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, κατά τον χαιρετισμό του στην διήμερη συνάντηση εργασίας με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αχαΐα Αναπτυξιακή, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader .

Μάλιστα ο κ. Ζαΐμης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δηλώνει παρούσα και σε αυτή την προσπάθεια, στο πλαίσιο της κεντρικής στρατηγικής επιλογής της για στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα του κλάδου των παράκτιων αλιέων που πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί».

Στην διάρκεια των εργασιών έγινε ανταλλαγή απόψεων για την συγκρότηση ενός σχεδίου συνεργασίας των 18 Νομών που συμμετείχαν στην συνάντηση, αναλύθηκε η νομοθεσία που αφορά τον αλιευτικό τουρισμό και παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.Την συνάντηση εργασίας διοργάνωσε η συντονίστρια Leader Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. και συντόνισε η Γενική Διευθύντρια Ηρώ Τσιμπρή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad