Συνάντηση Σταρακά-Σταϊκούρα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και τον άξονα Πλατυγιάλι-Αστακός-Αγρίνιο-Καρπενήσι - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

24 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Σταρακά-Σταϊκούρα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και τον άξονα Πλατυγιάλι-Αστακός-Αγρίνιο-Καρπενήσι


Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα είχε η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, προκειμένου να τον ενημερώσει για κάποια μεγάλα θέματα υποδομών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και να ζητήσει τη συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση έργων και λύσεων.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν ο δρόμος κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Η κυρία Σταρακά μετέφερε την αδικία που υφίσταται το Αγρίνιο από την παράλειψη ύπαρξης δρόμου άμεσης επικοινωνίας του αστικού κέντρου με την Ιόνια Οδό, τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου. Υπενθύμισε ότι ήταν επιλογή του Υπουργείου το έργο να προχωρήσει βασισμένο στην προμελέτη – δωρεά του Αγρινιώτη μηχανικού Χρήστου Ράδου, ενώ ζήτησε τη συντόμευση ολοκλήρωσης του συνόλου των μελετών και τη δέσμευση του Υπουργείου για την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο Υπουργός απάντησε ότι το έργο μελετάται και μέσα σ’ ένα χρόνο το πιθανότερο είναι οι μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στη συνέχεια θ’ αναζητηθεί σχετική χρηματοδότηση.

Η Βουλευτής ζήτησε ενημέρωση για τον οδικό άξονα Πλατυγιάλι – Αστακός – Αγρίνιο- Καρπενήσι, που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο – Αστακός – Πλατυγιάλι. Όπως είπε, για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση πριν ένα μήνα, υπογραμμίζοντας πως «η ολοκλήρωση του δρόμου θα άρει μια μεγάλη περιοχή από την ομηρία της επικινδυνότητας και της ταλαιπωρίας». Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε ότι τμήμα του δρόμου (τα πρώτα 7,5 χλμ. πλησίον του Αγρινίου) ήδη υλοποιείται, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα στο 2024. Ωστόσο, τα υπόλοιπα τμήματα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν αναμένεται καμία εξέλιξη για τα επόμενα 3 χρόνια, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Όσον αφορά το τμήμα Πλατυγιάλι – Αστακός, η κυρία Σταρακά επισήμανε ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα το δει εκ νέου και θα επανέλθει, προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται, αλλά και για το πλαίσιο πιθανής χρηματοδότησης. Δεν άφησε, όμως, περιθώρια για επικείμενη ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Σταρακά: «Η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζεται ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας»


Σχολιάζοντας τα της συνάντησης, η Βουλευτής δήλωσε: «Παρά το καλό κλίμα και την ουσιαστική ενημέρωση από τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα, γι’ άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Αιτωλοακαρνανία αντιμετωπίζεται ως περιοχή δεύτερης κατηγορίας, καθώς δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες των αρμοδίων. Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε και να διεκδικούμε έργα, παρεμβάσεις και υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποι του, θα εξελίξουν την περιοχή και θα λύσουν χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται από τις ιδιαιτερότητες της. Σ’αυτήν τη διεκδίκηση δεν περισσεύει κανείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad