Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ο Θανάσης Παπαθανάσης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Φεβρουαρίου 2024

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ο Θανάσης Παπαθανάσης


Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ ο Θανάσης Παπαθανάσης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Παπαθανάσης συμμετείχε στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη Βιέννη.

Κατά την ομιλία του τόνισε:

«Έχουμε υποχρέωση την ενδυνάμωση του Οργανισμού και οφείλουμε στην άμεση επέμβαση όπου χρειάζεται για να προλαμβάνουμε και να ξεπερνάμε κρίσεις».

Εξάλλου κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Ασφάλειας του ΟΑΣΕ εξέφρασε την σταθερή υποστήριξη της χώρας μας προς την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας ενώ τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσης του ρόλου του Οργανισμού και ενθάρρυνε την διπλωματική εκγρήγορση.

Η τοποθέτησή του περιελάμβανε μια σαφή καταδίκη του αναθεωρητισμού και των ενεργειών που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα των κρατών ενώ επισήμανε ότι με τον πολιτικό διάλογο μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη. «Η πίστη στις αξίες του διεθνούς δικαίου και η διαφύλαξη της κυριαρχίας των κρατών πρέπει να προασπίζονται μέσω ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας αλλά και στήριξης των δίκαιων αγώνων και αιτημάτων πάντα απέναντι στον αναθεωρητισμό και τις εμπόλεμες καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad