Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων (video) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων (video)


Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, στην τοποθέτηση των φορέων στην επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης».

Στο σχέδιο Νόμου ζητήσαμε στο άρθρο 18 τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 17 του Ν. 4282/2014, με προσθήκη την απαίτηση της σύμφωνης γνώμης της οικίας Περιφέρειας και του οικείου Δήμου για ίδρυση/επέκταση /μετεγκατάσταση μονάδων υδατοκαλλιέργειας.

Τονίσαμε ότι οι ΟΤΑ Α' και Β´ βαθμού αποτελούν θεσμικούς φορείς του κράτους, όπως και τα Υπουργεία και δεν πρέπει να γίνεται διάκριση γνώμης σε ζητήματα που τους αφορούν άμεσα.
Στη δε παρατήρηση ότι η γνώμη των Δήμων «θα προκαλούσε δυσπραγία στις Π.Ο.Α.Υ», εκφράσαμε την απορία μας: Από πότε η εκφρασμένη δημοκρατικά γνώμη των πολιτών και των αιρετών εκπροσώπων τους, για θέματα του τόπου κατοικίας τους, πρέπει να αγνοείται, για να προκριθούν ή να μη θιχτούν τα οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και ομίλων.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κα Σταρακά Χριστίνα (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και κο Παπαναστάση Νικόλαο (ΚΚΕ) για τις αντίστοιχες προσκλήσεις-δηλώσεις συμμετοχής.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη:Η τοποθέτηση της Δικηγόρου του Δήμου Ανθής Γιαννούλου:


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad