Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - Αισθητός και στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας - Αισθητός και στον Αστακό


Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή 14 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, με εστιακό βάθος 21,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, ακόμη και στην Αττική. Αρχικά, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρθηκε ότι δευτερόλεπτα αργότερα έγινε και δεύτερος ισχυρός σεισμός, επίσης μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων και εστιακό βάθος 21,5 χιλιόμετρα. Ωστόσο, επρόκειτο για τεχνικό λάθος και τελικά μιλάμε για έναν σεισμό.Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad