Μήνυμα Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ξηρομέρου για τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαρτίου 2024

Μήνυμα Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ξηρομέρου για τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Η αυριανή ημέρα 8η Μαρτίου, είναι η ημέρα του παγκόσμιου εορτασμού της γυναίκας. Μια ημέρα αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες της. Η «Ημέρα της Γυναίκας» (International Women's Day), αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο. Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1997 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας.

Να σας ευχηθώ για αυτή την όμορφη ημέρα Χρόνια Πολλά, να είμαστε γερές και δυνατές.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΣΟΜΠΟΥ - ΠΑΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΠΑΝΩΡΑΙΑ
ΓΡΥΛΛΙΑ ΠΗΓΗ
ΖΑΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΖΑΓΚΟΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΡΑΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad