Άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη για την ακρίβεια, στην Κυριακάτικη "Kontranews" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Μαρτίου 2024

Άρθρο του Δημήτρη Στρατούλη για την ακρίβεια, στην Κυριακάτικη "Kontranews"


Η δήθεν αιφνιδιαστική, με τη συνοδεία των φιλικών του ΜΜΕ, επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Super Market για να διαπιστώσει τη μείωση των τιμών μετά τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, αποτελεί πρόκληση και προσβολή στη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Είναι η πολλοστή φορά που η κυβέρνηση παίρνει μέτρα, που δε έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως οι τιμές -ιδιαιτέρα στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης για τα λαϊκά νοικοκυριά- αυξάνονται αλματωδώς.

Ανήγγειλε μέτρα για το καλάθι της Σαρακοστής και αργότερα για το Πάσχα, ενώ μόνο το τελευταίο διάστημα οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί πάνω από 10%! Και μόνο τα στοιχεία για τον τζίρο των Super Market, που έφτασε το 2023 τα 11 δισ. ευρώ αποδεικνύουν την κοροϊδία της κυβέρνησης, την βαθιά ταξικότητα των πολιτικών της και την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους πώλησης τροφίμων!

Όσο για το βρεφικό γάλα, για το οποίο δήλωσε η κυβέρνηση ότι μειώθηκε η τιμή του κατά 15%, αποκρύπτοντας ότι σύμφωνα και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι τώρα ήταν μέχρι και 213% ακριβότερο σε σχέση με την φτηνότερη τιμή στην ΕΕ, είναι προκλητικό να πανηγυρίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης για αυτή τη μικρή μείωση, όταν οι γονείς στην Ελλάδα εξακολουθούν και μετά από αυτή να αγοράζουν κατά 200% ακριβότερα το βρεφικό γάλα από όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του εφαρμόζουν την μέθοδο του Χότζα, δηλαδή μία μικρή μείωση τιμών σε ορισμένα προϊόντα για εξαπάτηση του λαού, ώστε να διατηρηθούν αδιαμαρτύρητα οι πολύ υψηλές τιμές και σε αυτά και σε όλα τα υπόλοιπα.

Ο λαός όμως, που βιώνει την ακρίβεια και την δυσκολία επιβίωσης, δεν εξαπατάται από τις θεατρινίστικες εμφανίσεις του πρωθυπουργού και τις κινήσεις πολιτικής κοροϊδίας και θα υπερασπιστεί το δικαίωμα του για αξιοπρεπή ζωή με μαζικούς αγώνες για μέτρα που πραγματικά μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Απαιτούνται ΤΩΡΑ, όχι αναποτελεσματικά αλλά ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ έως μηδενισμό τους στα είδη διατροφής και υγιεινής, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα, ανώτατο πλαφόν στις τιμές ειδών και υπηρεσιών λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας, αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και αύξησή του για κάθε παιδί και ουσιαστική βελτίωση μισθών, συντάξεων με προσθήκη αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής (ΑΤΑ). Επίσης, απαιτείται η λήψη μέτρων ελέγχου των τιμών και πάταξης της αισχροκέρδειας, με ενεργοποίηση, στελέχωση και ισχυροποίηση των αρμόδιων δημόσιων ελεγκτικών υπηρεσιών.

Για το πρόβλημα της μεγάλης ακρίβειας στα ενοίκια κατοικίας απαιτείται ΤΩΡΑ επιβολή ενοικιοστασίου. Για την προστασία της λαϊκής στέγης χρειάζεται σταμάτημα κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων. Επανίδρυση δημόσιου φορέα στεγαστικής πολιτικής για την κάλυψη των μεγάλων στεγαστικών αναγκών χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων και, κυρίως, νέων ζευγαριών.

Δημήτρης Στρατούλης
Γραμματέας
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad