Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου στη Βενετία και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Απριλίου 2024

Επίσκεψη του Δημάρχου Ξηρομέρου στη Βενετία και στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών


Στο πλαίσιο της παρουσίας μας στη Βενετία ,είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, τον μοναδικό δημόσιο επιστημονικό φορέα ,σήμερα, στο εξωτερικό, που βρίσκεται εκεί λόγω της ύπαρξης ελληνικής κοινότητας στη Βενετία ήδη από τον 15ο αιώνα.

Το Ινστιτούτο υπάγεται στην γενική εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών και όσον αφορά στην μορφωτική και εκπαιδευτική δραστηριότητά του στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας (Νόμος 4515/2017, ΦΕΚ Α΄189/8.12.2017).

Εκεί με τη μεσολάβηση του συντοπίτη μας ,Καθηγητή του ΕΚΠΑ ,Γιώργου Πιτσινέλη, στενού συνεργάτη του Ινστιτούτου, μας υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου ,Καθηγητής του ΑΠΘ Βασίλειος Κουκουσάς ,ο οποίος μας ξενάγησε στους χώρους του Ινστιτούτου και της Βιβλιοθήκης, όπου φυλάσσονται ,συν τοις άλλοις , βυζαντινά και μεταβυζαντινά χειρόγραφα και σπάνιες παλαίτυπες εκδόσεις .

Επίσης, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του Ινστιτούτου και στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται δίπλα στο Ινστιτούτο και είναι ο παλαιότερος και πιο ιστορικός ορθόδοξος ναός της ελληνικής διασποράς (16ος αι.).

Με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες για πιθανές συνεργασίες του Δήμου Ξηρομέρου με το Ινστιτούτο για θέματα κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad