Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Απριλίου 2024

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Με μια σεμνή τελετή στον Κήπο των Ηρώων, παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Προξένου της Γαλλίας, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο αθλητής ΑΜΕΑ Σπύρος Λαχανάς εισήλθε στον Κήπο των Ηρώων και άναψε με τη φλόγα την εστία, κερδίζοντας το χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους, ενώ στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον Ολυμπιακό Ύμνο, τον γαλλικό και τον ελληνικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Φώτης Καϋμενάκης, η Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Κατρίν Σανιελάνζ και ο αναπληρωτής Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Σωτήρης Φαράντος, ενώ ακολούθησε χορευτικό δρώμενο από το τμήμα χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου (υπεύθυνη καθηγήτρια κλασικού χορού κα Άννα Κοκκινάκη).

Μετά το πέρας της σύντομης αλλά όμορφης τελετής, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, άναψε από την ολυμπιακή λαμπάδα από την εστία, τρέχοντας στη συνέχεια με τον πυρσό προς τον επόμενο λαμπαδηδρόμο, στην μακρά πορεία της φλόγας προς το Παρίσι, όπου στις 26 Ιουλίου θα κηρυχθεί η έναρξη των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad