Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών και η ΟΠΣΥΞ διοργανώνουν την 21η Αυγούστου 2025 και ώρα 20.30 εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μήτση "ΑΣΤΑΚΟΣ ΞΗΡΟΜEΡΟΥ Θυσίες και Αγώνες στα 1821".
Όπως όλοι γνωρίζεται, την 30η Ιουνίου διοργανώθηκε στην Αθήνα σε αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου η πρώτη παρουσίαση κατά την οποία διακεκριμένες προσωπικότητες παρουσίασαν σημαντικά αποσπάσματα από το δίτομο αυτό έργο (χιλίων σελίδων) καθηλώνοντας τους περίπου τριακόσιους πενήντα (350) επισκέπτες που συμμετείχαν στην παρουσίαση.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης (Σ. Α. Α. και ΟΠΣΥΞ) εκφράζοντας την βούληση να προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους εκ των κάτοικων (κυρίως) του Αστακού αλλά και του Δήμου Ξηρομέρου δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παρευρεθούν, να συμμετέχουν στην δεύτερη αυτή διοργάνωση στον Αστακό, να ενημερωθούν και να παραλάβουν το σπάνιο αυτό έργο, το οποίο αναγράφονται πολλά σημαντικά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία τόσο για τον Αστακό όσο και για την ευρύτερη περιοχή της πόλεως του Αστακού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρευρεθείτε και με την παρουσία σας να τιμήσετε τον συγγραφέα και τους παρουσιαστές, οι οποίοι, στο τέλος της εκδήλωσης θα έχουν δικαιώσει την επιλογή σας.
Το βιβλίο αυτό προσφέρει σημαντικά στοιχεία που αφορούν την πρώτη εγκατάσταση κατοίκων στον Αστακό, την ανάπτυξη του και την μετέπειτα καθιέρωση του σαν μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του Νομού Αιτ/νιας αλλά και στην συνέχεια σαν Πρωτεύουσα της περιοχής.
Χρήστος Μπόνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.