Το Κατάρ, ο Αστακός, οι ΗΠΑ και ο ….Γιλμάζ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

10 Μαρτίου 2010

Το Κατάρ, ο Αστακός, οι ΗΠΑ και ο ….Γιλμάζ


Μετά την εταιρεία Αμπού Ντάμπι Μαρ που ανέλαβε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ενδεχομένως θα σώσει κάποιες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ήλθε τώρα το....
Κατάρ έτοιμο να επενδύσει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Αστακό μας.

Παραλείπουμε την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η συμφωνία έγινε ύστερα από διαπραγματεύσεις του κ. Χάρη Παμπούκη και μένουμε στην ουσία.

Το Κατάρ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στη δημιουργία μεγάλης μονάδας φυσικού αερίου, κι όχι μόνο, στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού.

Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ωστόσο, έστω κι ένα πετροδολάριο να εισρεύσει αυτή την περίοδο στην Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερο από τα κούφια λόγια των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και στην περίπτωση των Αραβικών κεφαλαίων οφείλουμε καταρχήν να χρεώσουμε την επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση. Μένουν μόνο κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τους όρους των συμφωνιών κι αν αυτές είναι συμφέρουσες για τη χώρα.

Πάμε όμως παρακάτω καθώς φαίνεται ότι η υπόθεση αυτή έχει …βάθος.

Όπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης μας «Επώνυμος» η προχθεσινή Γενί Σαφάκ (http://www.yenisafak.com.tr/Politika/?t=05.03.2010&i=245008), σε άρθρο της που μετέφρασε ο Σ. Καλεντερίδης (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/to-13-south-stream.html#ixzz0hIYbK1hj), μας αποκαλύπτει ότι το 1997 οι Αμερικανοί ούτε λίγο ούτε πολύ “έφαγαν” τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, επειδή προώθησε το σχέδιο Blue Stream για να παίρνει αέριο από τη Ρωσία με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω του Ευξείνου Πόντου και όχι από εκεί που ήθελαν οι Η.Π.Α.
Οι οποίες Η.Π.Α. ήθελαν να παίρνει αέριο από πού λέτε; Από το… Κατάρ! Του οποίου τα αποθέματα αερίου, κατά σύμπτωση, τα έχουν αγοράσει Αμερικανικές εταιρίες.

Πώς ήρθε τέτοια σύμπτωση να κάνει αυτή την αποκάλυψη ο ίδιος ο Γιλμάζ δεκατρία χρόνια μετά, στις 5 Μαρτίου 2010, δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί ότι το αέριο του Κατάρ θα το πάρει τελικά η υπερτυχερή Ελλάδα;

Τα συμπεράσματα, δικά σας...


Πηγή - Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad