Ένωση Αστακηνών Αθήνας: "Η ναυμαχία τῶν Πυρπολικῶν" στον κόλπο του Αστακού (1825) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Νοεμβρίου 2013

Ένωση Αστακηνών Αθήνας: "Η ναυμαχία τῶν Πυρπολικῶν" στον κόλπο του Αστακού (1825)

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΑΚΗΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Η Ένωση Αστακηνών θέλει να θυμίσει στους συμπατριώτες μας τη ναυμαχία που έλαβε χώρα στο κόλπο του Δραγαμέστου (Αστακού) πριν 188 χρόνια, τέτοιες ημέρες. Η ναυμαχία αυτή είναι γνωστή ως η "ναυμαχία των πυρπολικών".

Ο πίνακας είναι από το Μουσείο Μπενάκη, πρόκειται για υδατογραφία αγνώστου καλλιτέχνη με τίτλο "H ναυμαχία του Δραγαμέστου". 


Η έξοχη αυτή σύνθεση αποδίδει τη διάσπαση του τουρκικού αποκλεισμού στον κόλπο του Δραγαμέστου (Αστακού) από τον ελληνικό στόλο, με τον Μιαούλη, τον Σαχτούρη και άλλους αγωνιστές, μετά τον ανεφοδιασμό του Μεσολογγίου, τον Ιούλιο του 1825, κατά τη διάρκεια της πρώτης πολιορκίας του.


Επίσης σας επισυνάπτουμε το σχετικό ιστορικό κείμενο του Σπ. Τρικούπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad