Ο Κώστας Γεωργούλας απαντά στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Ιωάννη Χρόνη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κώστας Γεωργούλας απαντά στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Ιωάννη Χρόνη

Η απάντηση του Κώστα Γεωργούλα στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χρυσοβίτσας κ. Ιωάννη Χρόνη...

Η εμπιστοσύνη, κύριε πρόεδρε, αποκτιέται με πολύ κόπο κι' όταν κάποιος λέει την αλήθεια  

Με ανακοίνωση του στο xiromeronews στις 5/2/2016 ο πρόεδρος της κοινότητάς μας Ιωάννης Χρόνης απάντησε στην ανακοίνωση μου για τη βεβαίωση που χορήγησε στον ''επενδυτή" μονάδας βιομάζας στη Χρυσοβίτσα για την ύπαρξη αγροτικών δρόμων και συγκεκριμένα για το ότι στη Χρυσοβίτσα,στη θέση "Κλημάτια" υφίστανται αγροτικοί δρόμοι πλησίον της ιδιοκτησίας κ.Ζήκου Δημητρίου και της κας Σινοπούλου Χριστίνας, όπως ακριβώς αποτυπώνονται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα.

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ότι έδωσε την παραπάνω βεβαίωση. Αντίθετα το ομολόγησε. Αλήθεια πώς μπορούσε να κάνει αλλιώς όταν η υπογραφή του είναι φαρδιά-πλατιά στη βεβαίωση που χορήγησε στο Δημήτριο Ζήκο πριν ένα χρόνο(20/2/2015);

Η βεβαίωση αυτή έχει επισυναφθεί, ως δικαιολογητικό, στο φάκελο για το έργο που κατέθεσε ο Δημ. Ζήκος, η δε μελέτη περιβαλοντολλογικών επιπτώσεων του έργου αυτού πήρε τελικά θετική γνωμάτευση από την επιτροπή περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. πρόεδρος δεν απαντά γιατί ενήργησε παράνομα και χορήγησε τη βεβαίωση αυτή, αφού για την έκδοσή της δεν ήταν αρμόδιος ο ίδιος αλλά αρμόδια ήταν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου.

Δε λέει τίποτα ούτε γιατί ακολούθησε αυτή τη διαδικασία και ζημίωσε τους ιδιοκτήτες και δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει και να μάθει αν συναινούν και στην αντίθετη περίπτωση έπρεπε να αρνηθεί να χορηγήσει βεβαίωση και να συστήσει στον αιτούντα να πάει δικαστικώς.

Ο κ. πρόεδρος προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες που έχει, γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ολιγωρία που έδειξε και την πάροδο άπρακτης της μηνιαίας προθεσμίας από την κοινοποίηση της μελέτης περιβαλοντολλογικών επιπτώσεων.

Αντίθετα προσπαθεί να δικαιολογηθεί και κατά πάγια τακτική του, ισχυρίζεται ότι και πάλι δεν έλαβε γνώση της κοινοποίησης και ότι για αυτό φταίνε οι άλλοι και συγκεκριμένα το Δημοτικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά που δεν τον ενημέρωσα.

Όμως η προσφιλής αυτή τακτική του προέδρου δεν πείθει κανέναν γιατί από της 2/11/2015 πέρασε πολύς χρόνος και θα έπρεπε άμεσα ο ίδιος να ενεργήσει, αφού το θέμα παίζονταν συνεχώς στις ιστοσελίδες, τις οποίες φαίνεται ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του τις μελετούν επιμελώς, υπήρχαν πολλές διαμαρτυρίες των συγχωριανών, αλλά φρόντισε μετά την πάροδο τριών (3)περίπου μηνών και κάτω από την πίεση της λαϊκής κατακραυγής στης 16/1/2016 να συγκαλέσει συμβούλιο για να γνωματεύσει για την μη εγκατάσταση του έργου.

Το προηγούμενο διάστημα αλήθεια τι έκανε?

Ο ίδιος επικαλείται το βιβλίο πρωτοκόλλου του Δήμου Ξηρομέρου και ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε ο ίδιος γνώση του θέματος.

Όμως στο ίδιο βιβλίο βεβαιώνεται η επίδοση της μελέτης σε μια σειρά πρόσωπα που έπρεπε να κοινοποιηθεί. Το θέμα αν έλαβε γνώση ο ίδιος απασχόλησε το προσυμβούλιο του Δήμου στη συνεδρίαση της 23/1/2016 και ζητήθηκε έντονα να δημοσιευθούν οι σημειώσεις του βιβλίου πρωτοκόλλου του Δήμου και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Ισχυρίζεται τέλος ο κ. Πρόεδρος ότι η ανακοίνωση μου γίνεται για να δημιουργήσω εντυπώσεις σε βάρος του και ότι ο ίδιος προσπαθεί να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Άραγε ποια αλήθεια θέλει να αποκαταστήσει όταν μέχρι τώρα απέκρυπτε από τους συνεργάτες του την ύπαρξη της βεβαίωσής του και όταν ο ίδιος στη συζήτηση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου στης 23/1/2016 πήρε το λόγο και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθεί ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πάρει κανένα έγγραφο, ότι δεν ενημερώθηκε για το έργο παρά μόνο από το διαδίκτυο και ότι δεν γνώριζε τον επενδυτή?

Η βεβαίωση του όμως και τα γεγονότα που ακολούθησαν τον διαψεύδουν.

Διερωτώμαι αν ο ίδιος μετά από όσα έγιναν κάποια στιγμή αισθάνθηκε την ανάγκη να πει σε αυτούς που απευθύνεται την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη δημόσια από τους συνεργάτες του γιατί δεν τους ενημέρωσε για τη βεβαίωση που χορήγησε στο Δημ.Ζήκο-έστω και χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις του - όσο και γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα.

Η εμπιστοσύνη, κύριε πρόεδρε, αποκτιέται με πολύ κόπο κι' όταν κάποιος λέει την αλήθεια. Όταν πράττει τα αντίθετα ,την χάνει και δύσκολα αποκαθίσταται.


Κώστας Γεωργούλας
Πρόεδρος Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad