Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ΠΑΝ.ΣΥ. (φώτο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Ιανουαρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ΠΑΝ.ΣΥ. (φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Caravel» στην Αθήνα (παρά τους κλειστούς δρόμους λόγω του συλλαλητηρίου στο σύνταγμα για την Μακεδονία) η προγραμματισμένη Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής με ένα σύντομο καλωσόρισμα στους καλεσμένους. Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον πρωθιερέα του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά π. Βασίλειο Πόπη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ έκοψε την πίτα η οποία μοιράστηκε σε όλους τους καλεσμένους.

Ακολούθησαν βραβεύσεις Αιτωλοακαρνάνων για τις επιδόσεις τους, την ξεχωριστή τους δράση και την προσφορά τους στο νομό. Στους βραβευόμενους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών.

Τιμήθηκαν:
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΣΜΥΡΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Συγγραφέας).
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
  • ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΛΕΑΣ (μουσικός – κλαρίνο).
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Αθλήτρια ρυθμικής κολύμβησης).
  • ΤΕΧΝΕΣ: ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ ΔΩΡΑ (Σκηνοθέτης).
  • ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΟΣ (Καθηγητής εικαστικών, Πρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας).
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση έξι χορευτικών ομάδων. Τα χορευτικά των συλλόγων: Φλωριαδιτών (Βάλτου), Αριαδιτών (Βάλτου), Χαλκιοπουλιτών «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» (Βάλτου), Χορευτικό Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ), Χορευτικό Συλλόγου Μοναστηρακιωτών (Ξηρομέρου) και Στρανωμιτών (Ναυπακτίας) με παραδοσιακές στολές παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, χορούς από Πελοπόννησο, Ρούμελη, Ήπειρο και όπως ήταν φυσικό απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόππης, οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, ο π. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων Νώντας Λαμπρακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου Χρήστος Κλαδευτήρας, ο π. Υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης -μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλέκος Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Τρυφιάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου συγγραφέας Νίκος Μήτσης, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ» Χρυσόστομος Πατούλας, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, ο Σταύρος Καραγκούνης, Σωτήρης Κοντονάσιος – ΣΥΡΙΖΑ, ο Σύμβουλος επιχειρηματικότητας του προέδρου της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, ο Βασίλης Φεύγας-ΝΔ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο Δημοσιογράφος και Λογοτέχνης Κωστής Τσιάκαλος, η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Κική Παπά, ο π. δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππος Ντόβας, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, Πρόεδροι, Μέλη, Εκπρόσωποι των Συλλόγων και φορέων, κ.α.










































































Κείμενο: xiromeronews / Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad