Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης για τον χαμό εργαζομένου σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα από το Δ.Σ. Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

30 Ιανουαρίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου: Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης για τον χαμό εργαζομένου σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα από το Δ.Σ. Ξηρομέρου


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ξηρομέρου του περασμένου Σαββάτου 26 Γενάρη, ο Δημήτρης Κομπλίτσης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου, έθεσε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ψήφισμα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων στην οικογένεια και στους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου, που πνίγηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη 2019 σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς, κοντά στον Αστακό.

Μετά από συζήτηση του ψηφίσματος και με ευθύνη της δημοτικής αρχής και με την αρνητική εισήγηση του Δημάρχου, δεν εγκρίθηκε, αφού σε σύνολο 17 παρόντων έλαβε 7 θετικές ψήφους και 10 αρνητικές. Οι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ενόψει των επερχόμενων εκλογών να τους μαυρίσουν με την ψήφο τους.

Αυτή είναι η "νέα εποχή" της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων της Κυβέρνησης, που μπροστά στο μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα. Να ενισχύσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια. Μόνο η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει αυτή την πάλη και να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

Το Δ.Σ. Ξηρομέρου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους και συναδέλφους του αδικοχαμένου εργαζόμενου που πνίγηκε εν ώρα εργασίας το βράδυ της Πέμπτης 10 Γενάρη 2019, σε ιχθυοκαλλιεργητική μονάδα του «ΝΗΡΕΑ» στο νησί Πεταλάς, κοντά στον Αστακό.
Ζητά από τη διοίκηση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να διενεργήσουν πλήρη έλεγχο και να διαλευκάνουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο συμβάν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που απαιτούν:

– Την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.
– Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρού.
– Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.
– Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου.
– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad