Διπλό φονικό στα Ανώγεια του Ρεθύμνου - Φόβοι για βεντέτα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαΐου 2020

Διπλό φονικό στα Ανώγεια του Ρεθύμνου - Φόβοι για βεντέτα



- Σε τραγωδία κατέληξε μια παρεξήγηση μεταξύ γειτόνων στα Ανώγεια του Ρεθύμνου όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας τρίτος τραυματίστηκε στο πόδι
- Παραδόθηκε ο δράστης.

Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής οι δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 30 ετών, είχαν λογομαχία και στη συνέχεια έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο καβγάς ξεκίνησε λόγω κτηματικών διαφορών, ανάμεσα στον 30χρονο και τον γιο του 63χρονου, 29 ετών. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση για να σταματήσει τον καβγά και δέχθηκε τα πυρά από τον 30χρονο, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά του 29χρονου. Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένα ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 29χρονος δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία στο Ρέθυμνο ενώ παρέδωσε και το όπλο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα Ανώγεια βρέθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς η μητέρα του δράστη χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες, λόγω αδιαθεσίας. Αφού εξετάστηκε από γιατρό, κρίθηκε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και παρέμεινε στο σπίτι της.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και γόνος γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, ενώ ο 63χρονος ήταν, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ασχολείτο με την παράδοση, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών. Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.




«Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

Στο χωριό παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση. Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη, σήμερα (03.05.2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες (02.05.2020) το βράδυ, ο ανωτέρω συλληφθείς με την χρήση όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ημεδαπό, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε τραυματίσει με όπλο επίσης θανάσιμα, έναν ακόμη ημεδαπό.

Στο σημείο μετέβησαν, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου καθώς και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad