«Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή Τώρα»: Έτσι κατανεμήθηκαν τα 20.000€ από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαΐου 2020

«Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας - Ανατροπή Τώρα»: Έτσι κατανεμήθηκαν τα 20.000€ από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών


Αστακός 3.5.2020 

Έτσι κατανεμήθηκαν τα 20.000 € από την έκτακτης επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Η δημοτική αρχή και η παράταξη της πλειοψηφίας, ρωτήθηκε δημόσια από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να του πούμε πως διατέθηκε το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης των 20 χιλιάδων ευρώ που πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Παρά του ότι στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», ως ο μόνος παρών από την παράταξη του, ψήφισε την κατανομή του συγκεκριμένου ποσού, έρχεται και ρωτά δημόσια με ανάρτηση του στα Blogs γι αυτό που ψήφισε. Άραγε τι άλλο εξυπηρετεί η ερώτηση του εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων;

Εμείς όμως θα του απαντήσουμε συγκεκριμένα και με στοιχεία, ότι το ποσό των 20.000 € κατανεμήθηκε ως εξής:

α. Ποσό 1.855€, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια αντισηπτικού χεριών υγρής μορφής, γαντιών, μασκών και ποδιών κ.λ.π. ειδών ως μέτρο πρόληψης εξάπλωσης του κορωνοϊού covid 19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 24,44 %.

β. Ποσό 446,40€, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια νεφελοψεκαστήρες για προληπτικούς λόγους απολύμανσης και λόγω έξαρσης και διασποράς του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 33,60 %.

γ. Ποσό 8.212,89€, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19». Λόγω κατεπείγοντος έγινε ήδη με έκπτωση 28,48 %.

δ. Ποσό 2.021,55€, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 5.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια προγραμμάτων - εφαρμογών λογισμικού» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 7.021,55€

ε. Ποσό 4.464,16€, σε κωδικό εξόδων, προς ενίσχυσή του, στον οποίο είναι ήδη γραμμένη πίστωση 7.000 € από ΣΑΤΑ 2020, με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού υπηρεσιών Δήμου» και συνεπώς το συνολικό ποσό του Κ.Α. αυτού ανέρχεται σε 11.464,16€.

στ. Ποσό 3.000 €, σε κωδικό εξόδων, με τίτλο «Προμήθεια προστατευτικών γραφείων από πλέξιγλας», για προστασία των υπαλλήλων γραφείου του προσωπικού του Δήμου Ξηρομέρου.

Για τα 3 τελευταία που δεν έγιναν ακόμα, θα γίνουν με πραγματικές - αληθινές απ’ ευθείας αναθέσεις, με μοναδικό κριτήριο την χαμηλότερη τιμή για όποιον έρθει και δώσει προσφορές, ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα για το ταμείο του Δήμου.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί και επίσημα, αν κατατεθεί το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου», εκτός από τα τοπικά Blogs και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Υ.Γ.: Να κάνουμε και εμείς ένα ερώτημα.... Μήπως γνωρίζει να μας πει κάποιος, που βρίσκεται σήμερα ο καταστροφέας χόρτων, που προμηθεύτηκε ο Δήμος πριν 10 περίπου χρόνια; 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad