Ανοιχτή συγκέντρωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Ανοιχτή συγκέντρωση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών


Πριν λίγες μέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών πραγματοποίησε μια ανοιχτή συγκέντρωση (μετά από κάλεσμα) στον Αστακό, σε χώρο που μας παραχώρησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (και ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο Λευτέρη Μάντζαρη όπως και τους εργαζόμενους που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν) με σκοπό την ενημέρωση των προσκεκλημένων (φορέων και φυσικών προσώπων) για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να συνεργαστεί με την εθελοντική ομάδα AEGEAN REBREATH.

Εν συντομία ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από εθελοντές (δύτες και βοηθητικό προσωπικό) η οποία επιδίδεται σε καθαρισμούς βυθών λιμανιών (έχουμε ήδη αναφερθεί πολλές φόρες στην δράση της, καθώς και περισυλλογή των αποβλήτων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ξηρομέρου (ο οποίος δια του Δημάρχου έκανε αποδεκτό το αίτημα μας και θα το φέρει σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου) τις κρατικές υπηρεσίες (Λιμεναρχείο, Αστυνομικό τμήμα) τον Κλήρο αλλά και τους διάφορους φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας (αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, εθελοντικές ομάδες) έχει ένα και μοναδικό στόχο και σκοπό: ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ (που θα μας δοθεί από την τριήμερη παραμονή της ομάδας στον Αστακό) να καθαρίσουμε επιτελούς το λιμάνι μας, ένα λιμάνι που πιθανόν στα 100 τελευταία χρόνια δεν υπήρξε η ανάλογη δραστηριότητα (πέραν από κάποιες ολιγόωρες παρεμβάσεις ιδιωτικού φορέα αλλά παρέμειναν ατελέσφορες).

Από πλευράς Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Χρήστος Μπόνης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νικολάου και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Παπαναστάσης. Μετά την αναλυτική ενημέρωση και τις απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που τέθηκαν, παρουσία όλων των προσκεκλημένων, παρουσιάσαμε δυο βίντεο της ομάδας όπου απεικονίζεται το τεράστιο έργο που επιτελούν (βίντεο από τις δράσεις τους στην Πάρο, Σύρο, Νίσυρο).

Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα έχει αναπτύξει πλούσιο οικολογικό έργο και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με πάνω από 150 συνεργάτες της σε όλα τα νησιά. Είναι μάλιστα τόσο περιζήτητη που έχει περιορίσει τις δράσεις της σε κάθε τόπο που προσκαλούνται σε ένα μόνο τριήμερο (3ημερο) για να τις δίνεται ο χρόνος να εκπληρώνει όλες τις απαιτήσεις και τα αιτήματα.

Στην ενημέρωση (αυτή) παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευτέρης Κατσαούνης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Μπαμπούρης, Βασίλης Πολύζος, η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Ταπραντζή, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου αρχιμ. Δαβίδ, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείο Αστακού, ο επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής, η αναπληρωτής πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αστακού αλλά παράλληλα και εκπρόσωπος της νεοσυσταθείσας εθελοντικής ομάδας Αστακού Χρυσούλα Δράκα-Ντίνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοβολιωτών Γιώργος Βασίλας, ο πρ. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης όπως και ένας ορισμένος αριθμός Αστακιωτών που ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για την συγκεκριμένη δράση. 

Επίσης παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΜΜΕ (είτε λόγω της καταγωγής τους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, είτε λόγω συγγένειας, όπως ο Δημήτρης Γκόλιας (δημοσιογράφος πολλά χρόνια στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος (μέχρι και την οριστική διακοπή της) αλλά και με πολλά χρόνια στην πλάτη στο ραδιόφωνο του ALPHA 989 με καθημερινή πρωινή εκπομπή, ο Γιώργος Γεραφέντης επίσης με πολλά χρόνια Αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ και ο Κώστας Ασημακόπουλος (με πλούσιο ρεπορτάζ χρόνια στον ΠΗΓΑΣΟ και εν συνεχεία στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΟΥΣ (Φυσικά η προσωπική αναφορά στους εκπρόσωπους του τύπου έχει λόγους.... σκοπιμότητας!!!!!!).

Δυστυχώς περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή και από τους υπολοίπους συλλόγους αλλά και δημοτικούς Σύμβουλους. Θεωρούμε ότι η απουσία τους δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, διότι η δράση μας δεν έχει ούτε χρώματα παραταξιακά ούτε πολιτικά!!! Ευελπιστούμε στην συμμετοχή τους, όταν καθοριστεί η τελική ημερομηνία (εντός του επόμενου μήνα αν όλα πάνε καλά), η οποία (συμμετοχή τους) έστω και με ελάχιστη προσφορά, θα συμβάλλουν και θα συμβάλλουμε όλοι αφενός μεν στον καθαρισμό του λιμανιού, αφετέρου θα προσπαθήσουμε (πάλι όλοι μαζί) να περάσουμε την οικολογική και περιβαλλοντολογική συνείδηση στην πράξη. 

Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσουμε από τον Σύλλογο Δασκάλων και τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων, μια μέρα, μέσα στο χρονικό όριο της παραμονής τους και κατά την διάρκεια της δράσης, να προσέλθουν σε συγκεκριμένο χώρο οπού οι φίλοι της ομάδας θα τους μυήσουν στην περιβαλλοντολογική και οικολογική πράξη, ούτως ώστε να αποβάλλουν την κακή συνήθεια να πετούν ότι είναι (ή ότι θεωρείται) άχρηστο στην Θάλασσα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad