Δελτίο τύπου για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε Μύτικα και Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο τύπου για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε Μύτικα και Αστακό


Αστακός 19.10.2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο τύπου για τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε Μύτικα και Αστακό.

Πραγματοποιήθηκαν Σαββάτο και Κυριακή, σε Μύτικα και Αστακό αντίστοιχα, οι δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις της Επιτροπής Αγώνα, που αφορούσαν την ενημέρωση των πολιτών για το τι είναι η ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων, τι προβλέπει, γιατί αντιτίθεται η Επιτροπή Αγώνα και σύσσωμη η τοπική κοινωνία και ποιες οι προτάσεις.

Μέσα στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με την μαζική τους παρουσία στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, μένοντας σε απόσταση στα γύρω μαγαζιά και μακριά από το σημείο των ομιλιών, φορώντας μάσκες, όπως και η ίδια Επιτροπή Αγώνα είχε ζητήσει με τις ανακοινώσεις της.

Μέσα σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας, με τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ξηρομέρου, της συμπολίτευσης, της ελάσσονος και ήσσονος αντιπολίτευσης να παρίσταται και να παρεμβαίνουν με ομιλίες – τοποθετήσεις, παρόν στις δύο εκδηλώσεις και με τοποθέτηση ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος και ο κ. Δημήτρης Κομπλίτσης.

Περιληπτικά στις δύο εκδηλώσεις αναφέρθηκαν:

Ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις είναι ενωμένες στον σκοπό, να αποτρέψουν την μονόπλευρη ανάπτυξη που πάει να επέλθει στον Δήμο Ξηρομέρου με την εφαρμογή της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, εναντίον της υπάρχουσας μικρής μεν σήμερα τουριστικής ανάπτυξης, αλλά με εξαιρετικές προοπτικές για το άμεσο μέλλον, μιας και πρόκειται για μία περιοχή προικισμένη με ένα πανέμορφο θαλάσσιο περιβάλλον. Αυτό είναι εναντίον του τόπου, εναντίον της βαριάς οικονομίας της χώρας που είναι ο τουρισμός.

Η Επιτροπή Αγώνα αντιτίθεται όχι στην υφιστάμενη κατάσταση, αλλά σε αυτή που έρχεται με την ΠΟΑΥ, όπου 41.000 στρέμματα θαλασσίου χώρου (παραγωγικές ζώνες + υδρανάπαυση) παραχωρούνται για ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Επιτροπή Αγώνα δεν ζητά τίποτα εναντίον των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών, όπως ψευδώς κάποιοι προσπαθούν να διαδώσουν στην κοινωνία. Επί 35 χρόνια συμβιώσαμε αρμονικά, οι εργαζόμενοι στις υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες δεν κινδυνεύουν από την κοινωνία. Η κοινωνία ούτε προσλαμβάνει, ούτε απολύει.

Η Επιτροπή Αγώνα θεωρεί αναγκαία την θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ για να μπει τάξη στον σημαντικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ώστε αυτός απρόσκοπτα να αναπτυχθεί, αλλά όχι με αυτή την χωροθέτηση που προτείνει η συγκεκριμένη ΠΟΑΥ. Στον κόλπο του Αστακού, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Από τον Μαραθιά έως και Μύτικα, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Σε Κάλαμο και Καστό, καμία επέκταση ή νέα ιχθυοκαλλιέργεια. Υπάρχει αρκετός θαλάσσιος χώρος για να χωροθετηθούν παραγωγικές ζώνες της ΠΟΑΥ.

Στον Φορέα Διαχείρισης της ΠΟΑΥ θα πρέπει να συμμετέχει ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Αιτ/νίας και ο Σύλλογος Αλιέων Αστακού. Είναι το ελάχιστο δείγμα σεβασμού και κοινωνικής ευθύνης των επενδυτών ιχθυοκαλλιεργητών, ότι σε αυτή την περιοχή που θέλουμε να συμβιώνουμε αρμονικά και τα επόμενα χρόνια, μας σέβονται, τους σεβόμαστε και μπορούμε να βρισκόμαστε θεσμικά στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίζουμε για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου συνεργατικά και με εμπιστοσύνη μεταξύ μας.

Η προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα θα συνεχιστεί θεσμικά με ενημερώσεις και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες, τους οποίους καλούμε να παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.


(κλικ για μεγέθυνση)















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad