Η εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (φώτο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Οκτωβρίου 2020

Η εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (φώτο)


Διεξήχθη χθες Κυριακή 18/10/2020 η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών (Σ.Α.Α). Οι συνθήκες που επικρατούν στην Χώρα μας με την επιδημία του COVID και οι οποίες επηρεάζουν όλη την οικονομική, παράλληλα δε την προσωπική ζωή του καθενός μας, κρύβοντας μια επιφύλαξη για τον φόβο την μεταδοτικότητας του COVID, ήταν αναπόφευκτο να επηρεάσουν και ένα μεγάλο αριθμό των μελών του Συλλόγου μας να έρθουν να ψηφίσουν. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ. 

Είμαστε γνώστες όλοι και μπορούμε να αντιληφθούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι του Συλλόγου και ποιοι οι υποκριτές που τάχα δείχνουν ενδιαφέρον από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους!!! 

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση έναντι άλλου με (μοναδικό) κριτήριο να έρθει να ψηφίσει σε ένα σύλλογο και μάλιστα Πολιτιστικό, πόσο μάλλον που πολλοί από τους συγκεκριμένους φίλους πιθανόν να απέχουν και στις ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή στις ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής του τόπου μας!!! 

Παρόλα αυτά η απόφαση να διαθέσουν κάποιοι 5 λεπτά να προσέλθουν στην ψηφοφορία και να συμβάλλουν έστω και με την ψήφο τους στην συνέχεια του Συλλόγου, νομίζω ότι δεν ήταν κάτι αξεπέραστο! 

Όπως προανέφερα υπάρχουν δικαιολογίες και "δικαιολογίες". Υπήρξαν όντως περιπτώσεις φίλων μελών που αντικειμενικά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για λογούς υγείας ή και επαγγελματικούς και υπήρχαν και οι (κατά την άποψη μου) αστείες αιτιολογίες που δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να τις ανακυκλώσουμε μεσώ αυτού του κείμενου. 

Κανείς (όπως λέγεται και στην καθομιλουμένη) δεν τρώει κουτόχορτο, κανείς δεν είναι αφελής, κανείς δεν είναι μειωμένης διανοητικής κατάστασης να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει! Επειδή όμως ακόμη και με την συγκεκριμένη προβολή που τους δίνετε, είναι πέραν του δέοντος μεγαλύτερη από όσο θα έπρεπε, θα αναφερθώ σε όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία καθώς και σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για του λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
 
Θέλω, σαν πρώτος σε σταυροδοσία (και το αναφέρω αυτό διότι έχω την ευθύνη αυτών που γράφω τώρα) ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΟΛΟΥΣ συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (εκλεγέντες και αναπληρωματικούς) να ευχαριστήσω ΘΕΡΜΑ όλους όσους ΨΗΦΙΣΑΝ!!!!! Η συμμετοχή τους είναι μια απόδειξη και μια απάντηση στην μέχρι τώρα καταστροφολογική περίοδο που διανύσαμε σαν Δ.Σ. (ευτυχώς από ελάχιστους). Ακόμη και ο μικρός αυτός αριθμός των ψηφοφόρων (συγκρίνοντας βέβαια με τον αριθμό των μελών) έδειξε μια δυναμική διαβεβαιώνοντας πολλούς ότι ο Σύλλογος πρέπει να υπάρχει και πρέπει να έχει συνέχεια και στο μέλλον.

Είναι οι φίλοι που η μοναδική τους απαίτηση είναι η επιβίωση του Συλλόγου. 
Είναι οι φίλοι που εκτιμούν ότι η προσπάθεια 18 Αστακιωτών (όσοι ήταν στο ψηφοδέλτιο) πρέπει να ανταμειφθεί διότι ένας σύλλογος μόνο θετικά προσφέρει στον τόπο του!!!
Παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της Εφορευτικής επιτροπής (Φάνης Παπαγεωργίου, Γεωργία Ντίνου και Χρυσούλα Νικολάου) που επί εννέα ώρες περίπου, με την υπομονή τους και την επιμονή τους συμβάλλανε στην εύρυθμη λειτουργιά της διαδικασίας.

Κλείνοντας να αναφέρω εν συντομία ότι ο Σύλλογος μετά την πρώτη συνεδρίαση που θα ακολουθήσει για να κατανεμηθούν οι αρμοδιότητες του Δ.Σ., ξεκινά πολύ γρήγορα τις δράσεις του, διότι αφενός μεν θέλει να προλάβει τυχόν έξαρση της πανδημίας με πιθανότητα να υποστούμε όλοι lock down, αφέτερου οι δυο πρωτοβουλίες που είχαν σαν αφετηρία την προηγούμενη διοίκηση πρέπει να τρέξουν άμεσα διότι τα χρονικά περιθώρια (όχι της πανδημίας) δεν δίνουν ελεύθερο χρόνο για το μέλλον. 

Αν ο Σύλλογος μας την προηγούμενη διετία απέσπασε κολακευτικά λόγια και από την Ομοσπονδία μας αλλά και από παρεμφερείς συλλόγους, η συνέχεια θα είναι πιο εντυπωσιακή. Το νέο συμβούλιο κατά 70% με νέα πρόσωπα που χωρίς πίεση και χωρίς μεθόδους καταναγκασμού, αποδέχθηκαν την συμμετοχή τους και συμμετείχαν, δίνει ένα νέο όραμα. Παράλληλα δε και τα μελή της Εξελεγκτικής επιτροπής που εκλέγονται όλοι για πρώτη φορά είναι προσωπικότητες ισχυρές και στον επαγγελματικό τους χώρο και στον ευρύτερο του Αστακού.
 
Όσο για τον εκλεγέντα για την ΟΠΣΥΞ, νομίζω ότι το βιογραφικό του είναι πλούσιο.
Πιθανόν να είναι μια θέση που με τις γνώσεις του, την εμπειρία του, θα είναι η κατάλληλη για δράση.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad