Ενημέρωση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου για το περιστατικό στο ιατρείο του - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ενημέρωση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου για το περιστατικό στο ιατρείο του


Μετά την δημοσιοποίηση, από τον ιατρό κ. Παναγιώτη Στάϊκο, περιστατικού με νεαρό άνδρα που προσήλθε στο ιατρείο του με πυρετό 38 μιας εβδομάδας και έναν ελαφρύ ξηρό βήχα (δείτε εδώ), υπήρξε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Στάϊκος μας ενημερώνει για την κατάσταση του νεαρού άνδρα.

Η ενημέρωση του κ. Στάϊκου:

«Ενημέρωση.

Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία και το ενδιαφέρον των κατοίκων μιας περιοχής, θέλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι.

Πρώτα η πορεία της υγείας του πολύ νέου σε ηλικία Συνδημότη μας, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είναι πολύ καλή και παραμένει απύρετος και χωρίς δύσπνοια.

Δεν είναι αληθές ότι νοσηλεύεται και η μητέρα του.

Τα άτομα της οικογενείας του είναι όλα ασυμπωματικά και τα Rapid test που έκαναν ήταν αρνητικά και θα επαναλάβουν το Μοριακό test την Κυριακή.

Επικοινώνησα από χθες βράδυ με τον κύριο Δήμαρχο, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για είναι έτοιμοι, να κάνουν ότι προτάσσουν οι Ειδικοί.

Σήμερα το πρωί πήγα στο Μεσολόγγι όπου η Συνάδελφος Μικροβιολόγος κυρία Κουτρουμάνη μου έκανε το Rapid test, το οποίο βγήκε αρνητικό και την ευχαριστώ διπλά αφού δεν μου πήρε χρήματα ούτε για την αγορά του test, τα οποία είναι αρκετό ποσόν. Επίσης πήγα στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, όπου ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει για σήμερα να κάνουν Μοριακό test και θέλω να ευχαριστήσω και εδώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου εκλεκτό φίλο -συνάδελφο Οφθαλμίατρο Άρη Τριβλή και τους συναδέλφους, που μου παραχώρησαν σειρά προτεραιότητας.

Στην συνέχεια πήγα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου ο αγαπημένος μου Συνάδελφος Αστακιώτης και φίλος Παθολόγος Ηλίας Γκάστης ο οποίος βρισκόταν στα επείγοντα, χωρίς εγώ να το γνωρίζω και έτρεξε να με εξυπηρετήσει αμέσως, παίρνοντας δείγμα για την μέθοδο μοριακής ανάλυσης PCR, η οποία είναι η πλέον αξιόπιστη, τα αποτελέσματα της οποίας περιμένουμε αύριο το βράδυ ή μεθαύριο το μεσημέρι και θέλω να πιστεύω, πως και αυτά θα είναι καλά, αφού κατά την εξέταση του ασθενή, είχα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα και μάλιστα δεν του έβγαλα καν την μάσκα, αφού λόγω εμπειρίας μέσα σε 5 δευτερόλεπτα είχα βγάλει την διάγνωση της πνευμονίας. Ως εκ τούτου όταν η έκθεση με τον ασθενή ήταν λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας με την χρήση μάσκας και από τους δυο, όπως αναφέρουν πολλές μελέτες (εγώ φορούσα και μάσκα υψηλής προστασίας P3 και από πάνω της και Χειρουργική μάσκα), στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν περίπου 5 λεπτά και δεν θεωρείται στενή επαφή και έκθεση να μεταδοθεί ο ιός.

Οι γιατροί των Νοσοκομείων έρχονται συχνά σε τέτοιες επαφές με ασθενείς θετικούς σε COVID-19 ,αλλά δεν μπαίνουν σε καραντίνα  

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις πολλές εκατοντάδες φίλους για το ενδιαφέρον τους, τα μηνύματα, τηλεφωνήματα και τις ευχές τους.

Μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά, ούτε αρρώστησα από Κορονοϊό, όπως διέδωσαν κάποιοι και αν όλα είναι καλά με τα αποτελέσματα αύριο το βράδυ ή την Παρασκευή το μεσημέρι, τότε την Δευτέρα το Πρωί θα τα πούμε με το καλό στο Ιατρείο.

Και μην ξεχνάτε να εφαρμόζεται τις οδηγίες της καραντίνας και κυρίως την χρήση μάσκας, η οποία φαίνεται πως σώζει ζωές, όταν την φοράμε σωστά ούτως ώστε να καλύπτει σφιχτά και την μύτη.»

Αστακός 18/11/2020 

Με αγάπη 
Παναγιώτης Στάικος 
Ιατρός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad