"Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας": Αγροκτηνοτροφικός τομέας: Τι αναφέρει το πρόγραμμα μας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Σεπτεμβρίου 2023

"Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας": Αγροκτηνοτροφικός τομέας: Τι αναφέρει το πρόγραμμα μας


Σελίδα 8 του προγράμματος μας για: "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ".
 

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', δεν αναφέρεται τίποτα για τον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Δεν υπάρχει καθόλου τέτοια ενότητα και καμία αναφορά σε ένα τομέα, που είναι ο πιο ανεπτυγμένος στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου.


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.


  • Θα προχωρήσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του πιστοποιημένου αγροδιατροφικού τομέα με ενίσχυση της καθετοποίησης της αγροτικής παραγωγής – αξιοποίηση εργαλείων πιστοποίησης γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ).
  • Θα πράξουμε ότι απαιτείται για την προστασία και αναβάθμιση των βοσκοτόπων (θα βοηθήσουν πολύ τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια).
  • Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης, για ενημέρωση των Αγροτών και κτηνοτρόφων μας πάνω σε θέματα ενδιαφέρον τους και μελλοντικών δράσεων τους.
  • Στα πλαίσια της συνεργασία μας για πρώτη φορά με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσουμε να εκπονήσουμε μελέτες για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
  • Επέκταση του προγράμματος εξηλεκτρισμού για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πολύ σύντομα θα εκκινήσει το πρόγραμμα που θα δώσει δομική λύση στους πολλούς κτηνοτρόφους μας.
  • Η υποχρέωση μας προς τις επόμενες γενιές για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, από τις οποίες το έχουμε δανειστεί, θα συνεχιστεί, επιδιώκοντας την βιώσιμη αξιοποίηση του.
  • Θα δώσουμε έμφαση στην προστασία και ανάδειξή του μεγαλύτερου βελανιδοδάσους των Βαλκανίων ως προστατευόμενο τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους (υπάρχει ήδη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
  • Πρόγραμμα δεντροφύτευσης κοινόχρηστων χώρων με κινητοποίηση σχολείων, φορέων και ενεργών πολιτών. Διοργάνωση ετήσιων δράσεων καθαρισμών παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες, φορείς και ενεργούς πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad