Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα λύκεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Νοεμβρίου 2023

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα λύκεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας


Επιμορφωτικό σεμινάριο με την συμμετοχή του Europe Direct για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα λύκεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Λύκεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2023-2024, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Δρ. Φωτεινή Ασδεράκη, καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος έδρας Jean Monnet, με την ιδιότητα της ακαδημαϊκού Συμβούλου για το πρόγραμμα, η οποία μίλησε για το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη δημοκρατική διακυβέρνηση της ΕΕ καθώς και στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές.

Από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα μίλησαν διαδικτυακά ο κ. Καμάρης Φίλιππος, Υπεύθυνος για την ενεργοποίηση και τις δράσεις πολιτών, ο κ. Σαμουηλίδης Σταύρος Υπεύθυνος ψηφιακών μέσων και η κα Ελβίρα Φόρτε, Υπεύθυνη Τύπου.

Η Υπεύθυνη του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά, ενημέρωσε σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν από το Κέντρο, για την πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων.

Κεντρικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι η εμπέδωση των αξιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας, τα ευρωπαϊκά πρότυπα με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας, το διάλογο, την αλληλεγγύη, την αποδοχή μεταξύ των πολιτών και μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad