Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση για άμεση και έγκυρη καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση για άμεση και έγκυρη καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.)


Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση για άμεση και έγκυρη καταχώρηση στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.), ώστε να χρηματοδοτηθούν τα Αθλητικά Σωματεία από το Στοίχημα.

Ενημερώνουμε τα αθλητικά σωματεία στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου για την κατεπείγουσα Επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, περί άμεσης και έγκυρης καταχώρησης στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.), ώστε να χρηματοδοτηθούν τα Αθλητικά Σωματεία από το Στοίχημα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

-----------------------------

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2024


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37
Ταχ. Κώδικας: 151 80 Μαρούσι
Ταχ. Θυρίδα: 15106
Πληροφορίες: Βασίλειος Κάκκος
Τηλέφωνο: 2131316402
e-mail: daa@gga.gov.gr

ΠΡΟΣ: Αθλητικές Ομοσπονδίες
ΚΟΙΝ: Αθλητικά Σωματεία

ΘΕΜΑ: «Υποχρέωση Αθλητικών Ομοσπονδιών περί έγκαιρης και έγκυρης καταχώρισης στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.)»

Όπως γνωρίζετε, αποτελεί βασική υποχρέωση όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών βάσει της κείμενης νομοθεσίας η έγκυρη και έγκαιρη καταχώριση όλων των απαιτούμενων στοιχείων στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων (Μ.Α.Φ.), το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ψηφιακής πλατφόρμας e-ΚΟΥΡΟΣ του άρθρου 18 του ν. 5085/2024 (Α' 17).

Η εφαρμογή e-ΚΟΥΡΟΣ είναι η ολοκληρωμένη μορφή του ψηφιακού μετασχηματισμού του αθλητισμού στην πατρίδα μας. Οι αθλητικές ομοσπονδίες φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την ορθή και πλήρη συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων, όπως και για την καταχώριση αποκλειστικά στην πλατφόρμα και σε ηλεκτρονική μορφή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας υπενθυμίζουμε ότι η αξιολόγηση σας στο πλαίσιο του συστήματος «ΧΙΛΩΝ» στηρίζεται σε αντικειμενικά και μετρήσιμα στοιχεία, όπως αυτά θα εισάγονται με δική σας ευθύνη και θα απεικονίζονται στο Μητρώο Αθλητικών φορέων (Μ.Α.Φ.) και κατ' επέκταση στο e-ΚΟΥΡΟΣ.

Η αξιολόγηση αυτή, στην οποία βαρύνουσα σημασία έχουν τα κριτήρια μεγέθους και δραστηριότητας, συνδέεται στενά τόσο με το ύψος της επιχορήγησής σας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και με την προβλεπόμενη στο άρθρο 60 του ν. 2961/2001 (Α' 256) χρηματοδότησή σας από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη σημασία η ορθή, πλήρης και ακριβής εκ μέρους σας εισαγωγή των απαραίτητων στοιχείων των αθλητικών σωματείων και των αθλητών της δύναμής σας.

Σε αντίθετη περίπτωση, η πλημμελής ή μη έγκαιρη εκ μέρους σας καταχώριση των στοιχείων αυτών στο Μητρώο Αθλητικών φορέων (Μ.Α.Φ.) θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακριβή αξιολόγηση και την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής της χρηματοδότησης στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τα Αθλητικά Σωματεία.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad