Υπενθύμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Αιτωλοακαρνανίας: Iσχύει η καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Μαρτίου 2024

Υπενθύμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Αιτωλοακαρνανίας: Iσχύει η καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους


Υπενθύμιση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αιτωλοακαρνανίας για την ισχύ της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Σε υπενθύμιση για την καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε εσωτερικούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους προβαίνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με σχετική επιστολή που απέστειλε σε Δημόσιες Αρχές και παραγωγικούς φορείς.

Στην σχετική επιστολή αναγράφονται αναλυτικά οι απαγορεύσεις και μεταξύ άλλων αναφέρεται προς τους αποδέκτες: «Σας παρακαλούμε να εφαρμόζετε την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σ’ όλους τους χώρους ευθύνης σας. Επισημαίνεται ότι, οι απαγορεύσεις ισχύουν και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα προϊόντα ατμίσματος που ανήκουν σύμφωνα με το 2 σχετικό στα προϊόντα καπνού. Παρακαλούνται όλοι οι προϊστάμενοι και υπεύθυνοι φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ενημερώσουν όλους τους υπαλλήλους και εργαζομένους των οποίων προΐστανται ή εποπτεύουν ή τα μέλη αυτών ότι η χρήση όποιων καπνικών προϊόντων εντός κλειστών δημοσίων και ιδιωτικών χώρων εργασίας απαγορεύεται και επισύρει κυρώσεις».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, τονίζεται: «Επίσης οι επαγγελματικοί φορείς παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους για την εφαρμογή μέτρων για την ολική διακοπή του καπνίσματος σ’ όλους τους κλειστούς χώρους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λοιπούς χώρους συνάθροισης κοινού, ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους, μέσα μεταφοράς και κάθε δημόσιας χρήσης κλειστό χώρο» και η προειδοποιητική επιστολή καταλήγει ως εξής: «Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον καπνιστή- παραβάτη όσο και στον υπεύθυνο του φορέα ή του χώρου στον οποίο λαμβάνει χώρο η παραβατική ενέργεια».

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad