«Κάτω από τη βάση» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

31 Μαΐου 2024

«Κάτω από τη βάση» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων


«Κάτω από τη βάση» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις υποδομές εγγείων βελτιώσεων

Από την περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τελικά ούτε οι προσφυγές μας έσωσαν. Οριστικά εκτός έμειναν οι πέντε προτάσεις που υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) 2014-2022 συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.000.000 ευρώ περίπου, οι οποίες αφορούσαν την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών υποδομών. Ούτε μια δεν κατάφεραν να εντάξουν. Ούτε μία.

Οι δυο προτάσεις αφορούσαν ΤΟΕΒ της Ηλείας (Επιταλίου και Α’ Πύργου) και οι τρεις της Αιτωλοακαρνανίας (Φυτειών, Ευηνοχωρίου, Γαλατά).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξ, την ίδια περίοδο που τα έργα υπογειοποίησης του ανοικτού αρδευτικού δικτύου (κανελέτα) στους ΤΟΕΒ Α’ Πύργου, Επιταλίου, Πελοπίου και Αμαλιάδας απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, μείωση της σπατάλης, συγκράτηση του ενεργειακού κόστους και τελικά βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σοβαρές παρεμβάσεις στα εγγειοβελτιωτικά έργα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad